Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara anunță cea dintâi premieră a stagiunii, spectacolul intitulat „Mai spun atât și plec”, regizat și jucat de Magyari Etelka și Levko Esztella.

Premiera "Mai spun atat si plec"Foto: Afis spectacol

„Mai spun atât și plec” este un proiect inițiat în cadrul ediției 2016 a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT. Spectacolul-laborator urmează să fie prezentat publicului duminică, 9 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar din Timișoara.

„Spectacolul actrițelor Levko Esztella și Magyari Etelka împletește ușor, cu gesturi fine, firele pierderii, iertării și acceptării. Nu caută răspunsuri, ci întreabă, explorează și subliniază. Aduce mai aproape de noi și în același timp pune între ghilimele lucruri despre care nu vrem sau nu prea vorbim. Nu judecă, doar ne arată. Arată fragilitatea vieții, irevocabilitatea atingerilor și a cuvintelor rostite, plenitudinea vieții care, la un moment dat, inevitabil se reîntoarce în sine. Ne dă timp și spațiu să putem vorbi despre toate lucrurile care ar trebui spuse înainte să plecăm”, dezvăluie creatorii.

Înfiriparea poveștii este potențată prin decorul creat de scenograful Albert Alpár, mișcarea scenică dirijată de Baczó Tünde și de aportul actorului Molnár Bence, în calitate de asistent de regie.

Spectacolul este tradus în limba română.

Următoarea reprezentație va avea loc în 23 octombrie. Biletele la spectacol costă 12 sau 6 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari și pot fi achiziționate de la casieria Teatrului, de pe strada Alba Iulia nr.2, de luni până vineri între orele 16 și 19.