Romania va fi tara invitata de onoare la editia din 2019 a Festivalului International EUROPALIA

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 5 octombrie 2016, 9:49 Actualitate | Cultură

Semnarea Memorandumului EUROPALIA
Foto: ICR
Marti, 4 octombrie 2016, la Biblioteca Nationala a Romaniei a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de Intelegere in vederea organizarii Festivalului EUROPALIA ROMANIA (octombrie 2019–ianuarie 2020).

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, din partea romana, documentul a fost semnat de ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, ministrul culturii, Corina Ioana Suteu, si presedintele Institutului Cultural Roman, Radu Boroianu. Semnatarii din partea EUROPALIA INTERNATIONAL au fost contele Georges Jacobs de Hagen, presedintele EUROPALIA INTERNATIONAL, si baroana Kristine De Mulder, director general EUROPALIA INTERNATIONAL.

Documentul reprezinta oficializarea statutului de tara invitata de onoare la cea de-a XXVII-a editie a Festivalului international EUROPALIA obtinut de Romania ca urmare a parcurgerii, incepand cu anul 2014, a etapelor procesului de candidatura. Astfel, festivalul EUROPALIA ROMANIA se va desfasura in perioada octombrie 2019–ianuarie 2020, in Belgia si in alte state din Europa, si va reprezenta o oportunitate majora pentru promovarea patrimoniului cultural, a traditiilor, potentialului creator si industriilor creative din Romania.

In alocutiunile lor, reprezentantii EUROPALIA INTERNATIONAL au transmis satisfactia privind alegerea Romaniei si au exprimat asteptarile organizatorilor belgieni privind realizarea unei „editii Romania” a prestigioasei manifestari internationale de cea mai inalta calitate.

La randul lor, cei trei demnitari romani, semnatari ai documentului, au mentionat ca acest succes reprezinta atat recunoasterea valorilor, potentialului si prestigiului international al culturii romane, cat si un rezultat al dialogului constant cu organizatorii belgieni si al cooperarii dintre institutiile romanesti implicate.

In alocutiunea sa, ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a mentionat ca, prin diversitatea si valoarea programului pe care il va propune, Festivalul EUROPALIA ROMANIA va amplifica, spre finalul anului 2019, mesajul Presedintiei Consiliului UE. „Aceasta abordare confera o noua valenta simbolica evenimentului de astazi si semnarii Memorandumului de Intelegere, care devin astfel parte a unui angajament, a inceputului unui parcurs comun, care va culmina in 2019 cu mesajul unei Romanii puternice, devotata consolidarii proiectului european, aratand lumii o importanta panoplie de valori, deopotriva traditionale si actuale, realizari si proiecte originale”, a subliniat ministrul afacerilor externe.

Ministrul culturii, Corina Ioana Suteu, a precizat faptul ca „prezenta Romaniei la Festivalul EUROPALIA este un imens prilej de incurajare si stimulare a creativitatii si a creatiei contemporane si de solidificare a energiilor celor care lucreaza pentru conservarea si punerea in valoare a patrimoniului material si imaterial. Participarea Romaniei, ca tara invitata de onoarea, la EUROPALIA 2019, an in care Romania va detine si presedintia Uniunii Europene, are valente simbolice si practice foarte importante pentru cultura romana si europeana.”

Presedintele Institutului Cultural Roman, Radu Boroianu, a declarat: „EUROPALIA 2019 este una dintre ocaziile rare care se ofera multiplei creativitati romanesti de a-si demonstra european si global valoarea. Sper ca, alaturi de ceilalti parteneri institutionali si de excelenta artistica, Institutul Cultural Roman sa reuseasca si de aceasta data sa fie la inaltimea misiunii sale.ˮ

Festivalul International de Arta EUROPALIA este cea mai mare manifestare culturala din Belgia. Lansata la Bruxelles, in 1969, aceasta reprezinta un festival international de arta bienal, care pune in valoare patrimoniul si diversitatea culturala a unei tari invitate. Dat fiind afluxul mare de turisti (turism profesional, turism de afaceri, turism cultural), Festivalul reprezinta un instrument de prim rang in prezentarea unei tari/culturi in fata publicului european si international.

Printre tarile invitate de onoare la editiile precedente s-au numarat: Italia (1969 si 2003), Franta (1975), Spania (1985), Portugalia (1991), Republica Ceha (1998), Polonia (2001), Federatia Rusa (2005), R. P. Chineza (2009), Brazilia (2011), India (2013), Turcia (2015). In 2017, tara invitata va fi Indonezia.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

468 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri