Festivalul National de Improvizatie, IMPRO, ajuns la a 4-a editie se deschide joi, 22 sepetmbrie. La Arcub Gabroveni urmează 4 zile de spectacole cu stiluri diferite, de la muzical la western, sketch comedy sau povești inspirate din Game of Thrones, și un spectacol în limba engleză.

IMPRO, editia 4Foto: Afis festival

Pentru prima dată în România, spectacolul Urban High School creează povești despre adolescenți și cea mai tumultoasă perioadă din viața lor, pe acorduri de pian. Nebunia, bucuria şi emoţiile liceului sunt surprinse de trupa Urban Impro într-un show de improvizaţie unic, plin de energie, umor şi muzică, în seara aceasta, de la ora 21.30, la Arcub Gabroveni, pe Str. Lipscani, nr. 80 - 90.

Special pentru festival, membrii a două cunoscute trupe de improvizaţie, Improvisneyland şi All In, îşi unesc forţele în spectacolul Visează ce urmează . În acest show, fiecare scenă va fi „dictată” pe loc de câte unul dintre actori.

Hazardul va decide și soarte personajelor din spectacolul Risc , pus în scenă de șase actori antrenaţi în Laboratorul de Impro din Recul. Pe parcursul poveștilor improvizate, un zar va stabili sugestia pentru scenă, cine trăiește sau moare.

Urmează alte 3 zile de spectacole curajoase. Vineri, 23 septembrie, trupa Marțienii joacă în long form-ul Wild Wild and some West. Sâmbătă, de la ora 17.00, dansatorul Momo Sanno își provoacă spectatorii la !MPRO Talks – o discuție interactivă despre improvizație în dansul contemporan, cu intrare liberă. Seara poți vedea Valar Improvis, un spectacol creat pe fundalul unei lumi improvizate din Game of Thrones, iar duminică te așteaptă Scram, un spectacol în limba engleză mult apreciat la nivel internaţional, amuzant, curajos şi teatral, cei doi actori fiind Jill Bernard și Joe Bill, doi dintre cei mai talentaţi improvizatori din lume.

Biletele pentru cele 12 spectacole din festival, dar și abonamente de o zi sunt puse în vânzare pe site-ul festivalului și pot fi achiziționate în reţeaua Eventbook. Un bilet costă 25 de lei, iar un abonament pentru o zi cu 3 spectacole costă 60 de lei.

IMPRO este organizat de Asociația Tam-Tam