Celebrul pianist si compozitur de jazz Oscar Peterson, a incetat din viata, la varsta de 82. Muzicianul a inregistrat aproape 200 de albume si a primit nu mai putin de opt distinctii Grammy in cei peste 60 de ani de cariera.

Potrivit CBC si Radio-Canada el a murit la Toronto in urma unei complicatii renale, in seara zilei de 23 decembrie.

Duke Ellington l-a caracterizat drept maharajah-ul claviaturii, iar numerosi criticii au spus despre el ca este cel mai mare pianist din intreaga istorie a jazz-ului.

S-a nascut la 15 august 1925, la Montreal, intr-o familie de origine antileza. Cariera sa a inceput in 1943 cand a devenit primul muzician de culoare in orchestra de dansuri populare a metropolei.

Insa el a devenit cu adevarat cunoscut dupa 1949 gratie impresarului american Norman Granz, care l-a prezentat in Statele Unite. La un concert al orchestrei de jazz a Philarmonicii, in celebra sala Carnegie Hall din New York, Oscar Peterson a fost invitatul surpriza.

Atunci, alaturi de cei mai mari muzicieni americani ai momentului, el a facut senzatie, iar aceasta aparitie a insemnat si debutul sau international. A cantat, apoi, alaturi de cele mai mari nume ale genului precum Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Duke Ellington, Ella Fitzgerald si Nat "King" Cole.