Zilele Bucurestiului la Muzeul Municipiului Bucuresti

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 20 septembrie 2016, 10:01 Actualitate | Cultură

În ziua de 20 septembrie 2016, orașul București sărbătorește 557 de ani de la prima atestare documentară, din vremea lui Vlad Țepeș. Cu această ocazie, Muzeul Municipiului București organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele, cu intrare gratuită, informeaza institutia.

Marți, 20 septembrie, la ora 10:30, muzeul găzduiește o activitate dedicată copiilor: spectacolul de teatru 'Legenda lui Bucur', susținut de Asociația Artextract. Aflat la a doua reprezentație la Palatul Suțu, spectacolul spune povestea ciobanului Bucur și a tinerei fete Dâmbovița, legată de începuturile Bucureștiului. Inițiativa face parte din strategia Muzeului Municipiului București de a apropia copiii de instituțiile de cultură pentru a forma, în generațiile următoare, un public cultural conștient, informat și dornic de cunoaștere și dezvoltare. Muzeul așteaptă grupuri organizate de copii să se programeze la adresa de e-mail: horia.iova@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon: 0372.892.980.

În seara zilei de marți, 20 septembrie 2016, începând cu ora 20.30, parterul Palatului Suțu devine scenă pentru spectacolul 'Timpul'. Proiecțiile ce se vor desfășura în fața privitorilor evocă atmosfera plină de farmec a Bucureștilor de altădată; o călătorie în timp, acompaniată de forme, culori, dans și muzică live. Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficțiune istorică, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister și așteptare. Textul este inserat între piese muzicale de factură romantică, iar intriga sa converge în spectrul eternului feminin întruchipat aici de către imaginea Irinei Suțu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru cei ce doresc să afle mai multe despre prima atestare documentară a orașului de acum 557 de ani, Muzeul Municipiului București a declarat actul semnat de către Vlad țepeș drept 'exponatul lunii' și a pregătit un text informativ ce poate fi consultat pe site-ul muzeului. Documentul este expus permanent, în reproducere facsimil, în expoziția 'Timpul Orașului' de la Palatul Suțu.

Începând cu evenimentele de Zilele Bucureștiului, Muzeul Municipiului București deschide seria activităților de toamnă.

Conferințele de joi se reiau începând din data de 22 septembrie cu prezentarea 'Mașina timpului 7 — Bucureștiul în anii '50', susținută de Cristian Radu. Spectacolul 'Nocturne' la Muzeul Theodor Aman, cu Irina Movilă, Mihaela Andrei și Adrian Andrei revine cu un repertoriu nou, iar 'Întâlnirile cu Shakespeare' din noul sezon încep pe 2 octombrie, la Casa Filipescu-Cesianu — locație care va găzdui, de asemenea, recitalul 'Acorduri și Rime', începând cu 1 octombrie. Concertele de miercuri de la Palatul Suțu vor fi reluate din data de 5 octombrie, iar conferințele de astronomie din noul sezon așteaptă deja publicul, în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00, la Palatul Suțu.


Citeste mai multe despre   


Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

595 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă