Ne simțim mândri de Constantin Brâncuși, iar la sfârșitul lunii septembrie vom afla dacă un sentiment de apartenență se poate transforma în responsabilitate asumată pentru un bun cultural apreciat în întreaga lume. Marți, 20 septembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o discuție despre campania "Cumințenia pământului". La întâlnire sunt invitati Ministrul Culturii Corina Șuteu, artistul Dan Perjovschi, scriitorul Radu Paraschivescu și directorul editurii Humanitas, Lidia Bodea. Va fi o ocazie de a afla mai multe informații și de a susține prin donație campania de subscripție publică inițiată de Guvernul României.

Campania 'Brancusi e al meu'Foto: Afis

Campania „Brâncuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși.

„Cumințenia pământului“ a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907 și aparține patrimoniului cultural național, în categoria Tezaur. Alături de „Sărutul“ și„Rugăciunea“, marchează cea mai apreciată perioadă de creație a artistului. Este emblema „primelor sculpturi moderne din lume“.

Brâncuși spunea despre operă: "Cuminţenia pământului... A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul... Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită... Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului - care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!“

Un procent de 10% din încasările pe care le va inregistra librăria Humanitas de la Cișmigiu pe durata evenimentului va fi direcționat către campania de strângere de fonduri „Brâncuși e al meu“.

Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prealabile prin EVENTBOOK în limita celor 100 de locuri disponibile.