Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu va efectua un turneu în SUA, cu spectacolul “Antisocial”, regizat de Bogdan Georgescu. Reprezentațiile vor avea loc în perioada 20-27 septembrie 2016, în orașele Providence, New York și Selden (SUA), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

ANTISOCIAL - foto Adrian BulboacaFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Programul turneului:

20 septembrie, ora 20.00 – Granoff Center, Brown University – Providence, RI

21 septembrie, ora 17.00 – Granoff Center, Brown University – Providence, RI

25 septembrie, ora 19.00 – Performance Hall – Pace University – New York, NY. Spectacolul va fi urmat de o discuție cu actorii și producătorii, moderată de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca“, din Sibiu.

27 septembrie, ora 19.00 – Suffolk College, Selden, NY.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul “Antisocial” este o producție a Teatrului Național „Radu Stanca“, din Sibiu și a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga“, din Sibiu și este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, în primăvara anului 2015. Din distribuție fac parte actorii Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Călin Roajdă, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş și Maria Tomoiagă.

Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. # libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag.

Spectacolul redă din triplă perspectivă — elevi, părinți, profesori — debusolarea și tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani, fiind urmat de o serie de dezbateri cu public pentru a oferi posibilitatea unui dialog constructiv între tineri, profesori, părinți, factori de decizie, societate civilă, pornind de la cazul prezentat în spectacol, care să conducă la soluții concrete, și la reformarea educației naționale, care să pună accent pe valoare, respect și dialog.

În cadrul parteneriatului tradițional cu Teatrul Național „Radu Stanca”, din Sibiu, Institutul Cultural Român a susținut, în anul 2016, turneele spectacolelor “Oidip”, regia Silviu Purcărete, la Beijing, “Nathan Înțeleptul”, regia Armin Petras, la Stuttgart și Oslo, și “Oameni obișnuiți”, regia Gianina Cărbunariu, la Viena.