Alexandru Voicu, marele castigator al Galei HOP

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 9 septembrie 2016, 10:43 Actualitate | Cultură

Gala HOP 2016
Foto: Afis
A XIX-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP s-a desfășurat în perioada 5-8 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costinești. În ultima seară au fost anunțați câștigătorii concursului.

Premiul “Ștefan Iordache”, Marele Premiu, i-a revenit actorului Alexandru Voicu, în vârstă de 23 de ani, absolvent în 2015 al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana. Alexandru Voicu a prezentat la proba individuală monologul “Marele mecanism”, adaptare după “Hamlet” de William Shakespeare.

Marele Premiu al Galei, Premiul “Ștefan Iordache”, se acordă în memoria marelui artist,  membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un susținător al tinerilor la început de carieră.

Alexandru Voicu a mai câștigat și Premiul “1/10 pentru FILM la TIFF”, distincție prin care regizorul și producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul “10 pentru FILM la TIFF”, precum și Premiul “Vox Maris”, oferit de gazda galei.

Premiul pentru Cea mai bună actriță la Secțiunea Individual i s-a acordat actriței Alina Laura Rotaru, absolventă a UNATC București, clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoția 2012.

Premiul pentru Cel mai bun actor la Secțiuna Individual a mers la Andrei Radu, în vârstă de 27 de ani, din București, absolvent UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul “Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincție susținută începând cu ediția a XVI-a de familia Todea, a fost oferit trupei care a interpretat spectacolul “Lorenzo” (Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu și Tiberiu Enache).

Premiul “Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câștigat de actrița Raluca Marina Radu, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Miriam Cuibus, promoția 2015.

Premiul pentru prestanță și rostire scenică, acordat de actrița Dorina Lazăr, i-a revenit actorului Ștefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, din Buzău, absolvent al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2012.

În cadrul galei au fost acordate și premiile publicului. În urma votului, cel mai bun actor a fost tot Andrei Radu, câștigătorul premiului oferit de juriu la aceeași categorie. Cea mai bună actriță a fost aleasă Cristina Juncu, în vârstă de 23 de ani, din București, absolventă UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat trupei care a interpretat spectacolul http://error500, regia Vlad Trifaș, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele și Andrei Radu.

Din juriul ediției din acest an au făcut actorii Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac și Ofelia Popii și regizorii Andrei și Andreea Grosu.

Gala Tânărului Actor — HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton, și are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

487 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri