Viziunea romaneasca asupra orasului organic in cadrul Architecture Week, Praga

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 8 septembrie 2016, 11:05 Actualitate | Cultură

Bathing space on Tineretului Lake
Foto: ICR
In perioada 26 septembrie - 9 octombrie 2016 se va desfășura cea de a X-a ediție a Festivalului Internațional Architecture Week Prague - o selecție a celor mai importante proiecte de arhitectură contemporană, urbanism, peisagistică, regenerare urbană și dezvoltare -, la care Romania a participat încă de la prima sa ediție, din 2009, şi unde, anul acesta, va fi prezent proiectul Amenajare loc de îmbăiere pe lacul Tineretului / Bathing space on Tineretului Lake - o machetă realizată de arhitectul Szabolcs Korodi și colaboratorii săi, însoțită de o proiecţie multimedia. Provocarea în acest proiect o reprezintă găsirea soluțiilor de arhitectură potrivite pentru o intervenție într-un peisaj aproape neatins, care să respecte regulile mediului înconjurător.

Tema ediției din acest an este Orașul Organic. Sunt invitate să participe peste 30 de țări, prin intermediul ambasadelor și al institutelor culturale. România este reprezentată de o echipă de designeri care schimbă felul tradițional în care este creată arhitectura. Proiectul se potrivește cu conceptul de anul acesta al festivalului oferind viziunea unei vieți contemporane și futuristice a orașului și promovând schimbarea pozitivă a spațiului său public. KORODI Szabolcs este directorul studioului de arhitectură și urbanism Vallum Ltd, absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (România), a beneficiat de bursă de studii la Leuven (Belgia), are studii DLA în cadrul Universității Tehnice din Budapesta (Ungaria) și studii post-universitare în domeniul Conservării Clădirilor Istorice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (România).

Programul festivalului este format din: expoziția internațională de machete (clădirea Mánes, Masarykovo nábř., 110 00 Praha 1), proiecții de film, expoziții de fotografie, lucrări grafice, prelegeri, conferințe de specialitate și tururi ghidate pentru a descoperi arhitectura capitalei și a altor orașe din Republica Cehă.

În data de 6 octombrie 2016, domnul Korodi va participa la Conferința Internațională de Arhitectură și la gala oficială a festivalului, iar în ziua următoare va fi angrenat într-o serie de prelegeri de arhitectură, susținute de reprezentanții țărilor participante. Evenimentele din cadrul Architecture Week Prague, care au drept scop stimularea și valorificarea curiozității în domeniul arhitecturii, vor oferi arhitectului român oportunitatea de a intra în contact cu o rețea profesionistă internațională de reprezentanți ai industriei de specialitate care construiesc și contribuie împreună la conturarea mediului înconjurător.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

424 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi