Echipa de tineri actori ai spectacolului "Eşti un animal, Viskovitz!", actriţa Ilona Brezoianu, dar şi Ion Caramitru vor fi prezenţi pe scena Galei HOP 2016 la secţiunea 'Spectacole invitate'.

Gala HOP 2016Foto: Afis

Potrivit Agerpres, spectacolul "Eşti un animal, Viskovitz!", care s-a bucurat de mare succes în festivaluri din ţară, vine anul acesta şi la Costineşti, majoritatea tinerilor actori din distribuţie fiind foşti studenţi ai directorului artistic al Galei HOP, profesorul Miklos Bacs.

Din distribuţie fac parte Mădălina Ciotea, Reka Szasz, Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Cătălin Asanache.

Reka Szasz este pentru a doua oară pe scena HOP, după ce în anul 2014 a fost Edith Piaf şi a profitat de şansa oferită de Tudor Giurgiu de a fi unul dintre cei "10 pentru FILM la TIFF".

Tot în 2014 şi tot pe scena HOP, Cătălin Asanache îl interpreta pe Richard al III-lea şi pe Al Pacino în "Avocatul diavolului". Aşadar, pentru ei anul acesta va fi unul fără emoţiile începuturilor.

Tânăra Ilona Brezoianu a câştigat cu spectacolul "Fata din curcubeu", în regia Liei Bugnar, două premii importante anul acesta - pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Undercloud şi, ex aequo, cu Ofelia Popii, marele premiu la Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice "Valentin Silvestru" Bacău, 2016.

Ion Caramitru va urca pe scena galei în ultima seară, alături de muzicianul Aurelian-Octav Popa, cu spectacolul "Dor de Eminescu", un recital care s-a bucurat de succes de-a lungul anilor atât în România, cât şi în străinătate.

De la Gală nu vor lipsi şi producţiile participanţilor din acest an - "Bonus Hop Shop" şi "Ne-bun pentru această lume", care întregesc seria de spectacole.

Gala HOP este un program permanent de interes naţional al UNITER, care se va desfăşura în perioada 5 - 8 septembrie la Costineşti. Este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de teatru din România, ultimele 5 promoţii. Este o competiţie profesionistă, care pune în valoare creativitatea, originalitatea şi aptitudinile deosebite ale tinerilor actori.