Un fost angajat al muzeului Nicolae Balcescu din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Valcea, este cercetat pentru delapidare, dupa ce ar fi sustras doua monede din aur, donate muzeului in urma cu noua ani de catre Banca Nationala a Romaniei, anunta News.ro. Monedele au fost gasite acasa la suspect in urma unor perchezitii.

Politistii Inspectoratului Judetean Valcea au deschis dosar penal pe numele unui barbat in varsta de 66 de ani, suspectat ca la inceputul acestui an ar fi sustras doua monede din aur de puritate 99,9 la mie, emise de catre BNR, cu ocazia comemorarii a 190 de ani de la nasterea lui Nicolae Balcescu si donate in anul 2007 muzeului din localitatea Nicolae Balcescu, se arata intr-un comunicat publicat marti de catre IPJ Valcea.

Potrivit unor surse judiciare, barbatul este un fost angajat al muzeului Nicolae Balcescu.

Luni, anchetatorii au facut doua perchezitii domiciliare in acest dosar, una in municipiul Ramnicu Valcea, cealalta in localitatea Vladesti, iar in una dintre locuintele suspectului au fost gasite cele doua monede care erau tinute intr-un dulap.

Monedele cantaresc fiecare cate 31,1 grame si vor intra din nou in custodia muzeului, pana la finalizarea verificarilor.

Procurorul de caz a dispus cercetarea in libertate a suspectului.