Virgil Nitulescu a fost declarat castigator la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru ocuparea functiei de manager al Muzeului National al Taranului Roman (MNTR) din Bucuresti, cu nota 8,40, transmite News.ro.

Muzeul Taranului RomanFoto: USER UPLOADED

UPDATE Virgil Nitulescu a precizat, pentru Agerpres, ca acum asteapta sa se incheie controalele efectuate de Corpul de control al prim-ministrului si de reprezentantii Ministerului Culturii si de abia dupa aceea, daca lucrurile "merg bine", asteapta numirea sa in functie.

Vintila Mihailescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar candidatul Liliana Passima a fost declarat respins, a anuntat institutia.

Virgil Nitulescu, actualul director interimar, a obtinut cea mai mare nota, 8,40, fiind declarat castigator.

Antropologul Vintila Mihailescu a intentat proces Ministerului Culturii, dupa ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Taranului Roman din luna mai, pe care il castigase. Cercetatoarea Liliana Passima, cu o vechime de 20 de ani la Muzeul National al Taranului Roman, a depus de asemenea o contestatie.

"Am contestat un viciu de procedura. In comisie au fost membri, artisti vizuali si arhitecti care nu au legatura cu activitatea MNTR", declara Liliana Passima pentru News.ro.

Dupa casarea concursului in care fusese declarat castigator, Vintila Mihailescu a actionat Ministerul Culturii in judecata: "Procesul merge mai departe", a declarat Vintila Mihailescu pentru agentia de presa News.ro.

Membrii comisiei de concurs au fost, potrivit Ministerului Culturii intr-un raspuns pentru agentia de presa News.ro, Ligia Fulga - etnolog, Matei Bogoescu - arhitect si Marilena Preda Sanc - artist vizual.

In urma unei scrisori deschise adresate premierului Dacian Ciolos de un numar insemnat de personalitati ale societatii civile care denunta modul in care a fost organizat concursul de la MNTR, guvernul a insarcinat Corpul de control sa verifice cum s-a desfasurat acesta.

Totodata, ministrul Culturii, Corina Suteu a discutat saptamana trecuta, la sediul muzeului, cu angajatii institutiei, care au semnalat o serie de disfunctionalitati in ceea ce priveste managementul actualului director interimar, Virgil Nitulescu.

In urma discutiilor, ministrul Corina Suteu a declarat ca nu va semna un ordin de numire al noului manager pana la clarificarea situatiei.