Teatrul Masca va prezenta spectacolul Zidul la Bratislava. Reprezentatia stradala va avea loc duminică, 21 august 2016, în Piața Centrală din Bratislava (Primaciálne námestie, 814 99 Bratislava).

Spectacolul ZidulFoto: Teatrul Masca

Stilul unic de interpretare al actorilor de la teatrul Masca oferă publicului un spectacol realizat în tehnica statuilor vivante, cu o poveste tulburătoare. Este prezentată povestea de viață a doi tineri îndrăgostiți, aflați în lupta cu vremurile ostile și cu ei înșiși. Prinși în îmbrățișarea nemiloasă a Zidului, El și Ea își trăiesc viața cu gândul evadării și o încearcă mereu, în fiecare clipă, în fiecare gând. Izbutesc de fiecare dată să facă niște pași, dar imediat victoria lor se transformă într-un eșec, Zidul cuprinzându-i din nou în încercarea lui nemiloasă de a-i trasnforma în cărămidă și mortar. Ce nu le poate lua Zidul este propria lor putere de a trăi, propria lor putere de a iubi, de a spera și de a gândi.

Interpretarea celor doi actori, Cristina Panait și Eugen Fetescu, se asemuie unui balet subacvatic de o stranie frumusețe. Regia și scenariul au fost concepute de Mihai Mălaimare.

Spectacolul este prezentat cu sprijinul Institutului Cultural de Român de la Praga împreună cu Ambasada României în Republica Slovacă.