Marți, 2 august, ora 11.00, în sala Symposium din cadrul Bibliotecii Naționale a României (bd. Unirii, nr. 22), va avea loc Audierea publică pe tema modificărilor propuse de Ministerul Culturii la O.G. nr. 39/2005 privind cinematografia.

Accesul în sală se va face atât prin intrarea dinspre Ministerul Culturii, cât și prin cea de la Biblioteca Națională, urmând ca participanții să fie îndrumați de reprezentanții Ministerului Culturii.

Moderatoarea audierii publice va fi doamna Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Comisia de experți care va participa la audierea publică și va redacta ulterior un set de recomandări privind viitorul text de modificare a actualei legi a cinematografiei (O.G. 39/2005) este alcătuită din reprezentanți ai unor instituții-cheie, în vederea avizării viitoarelor propuneri.

Printre cei care şi-au confirmat participarea la această audiere publică se numără şi reprezentanții următoarelor instituții: Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Consiliul Concurenței și Consiliul Legislativ. Raportul comisiei de experți va fi publicat, pe site-ul Ministerului Culturii, în data de 25 august 2016.

La audierea publică vor participa toți membrii grupului de lucru care au colaborat în ultimele luni cu reprezentanți ai Ministerului Culturii la elaborarea propunerilor supuse discuției: doamna Oana Radu şi domnii Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Bogdan Mustață și Florin Mihăilescu.

La finalul audierii va fi organizată o conferință de presă, în care doamna Corina Șuteu, ministrul Culturii, va răspunde întrebărilor jurnaliștilor pe marginea audierii publice.