Atelierele Brancusi - Simpozionul International de Sculptura de la Targu Jiu

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2016, 11:31 Actualitate | Cultură

Atelierele Brancusi
Foto: Afis
In perioada 1 – 31 august 2016 se desfasoara „Atelierele Brâncuși”, program cu o vechime de 15 ani, care are ca obiectiv promovarea operei marelui sculptor în ţară şi în lume.

Pe 1 august debutează Simpozionul Internaţional de Sculptură de la Târgu Jiu, prima dintre cele două secțiuni ale atelierului, urmând ca a doua, Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca, să înceapă pe 22 august. Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc pe Digul Jiului, luni, 1 august, la ora 13,00, în Parcul central, care adăpostește celebrul Ansamblu sculptural realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu.

Atelierul se va închide pe 31 august, ora 14,00, când vor avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziției de pictură și închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă, Strada Traian, nr. 27, parter.

La Simpozionul de sculptură participă șase sculptori: Antonis Myrodias – Grecia, Chiu Tai-Yang – Taiwan, Katt Latika – India, Nicolae Fleissig – Franța, Panaite Chifu și Vlad Ciobanu – România, care este și curatorul simpozionului. Materialul cu care vor lucra artiștii este andezitul.

La Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca, care se va desfășura în stațiunea montană Rânca, de unde începe spectaculoasa șosea Transalpina, participă următorii pictori: Anita Monoscalco – Italia, Lena Khvichia – Lituania, Florin Gheorghiu, Maria Balea, Sorin Iosub și TAJO, din România. Curatorul taberei este Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu-Jiu a UAP România. Deschiderea oficială a taberei va avea loc luni, 22 august, ora 13,00, la Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 27, parter.

Aceste evenimente se integrează în strategia Institutul Cultural Român, prin care se aduce în atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale un eveniment major: 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuși” şi Institutul Cultural Român au încheiat un parteneriat în vederea derulării comune a unui program de activităţi care a început în februarie cu Colocviile „Brâncuşi”. Programul se continuă cu „Atelierele Brâncuși” și cu „Caravana Brâncuși”. Caravana a presupus un ciclu expozițional fotografic intitulat „Brâncuși la el acasă”, început în martie la Târgu-Jiu  (Muzeul Județean) și continuat la Craiova (Muzeul de Artă), Budapesta (sediul ICR), Viena (sediul ICR), München (sediul ICR). Caravana va atinge punctul terminus în decembrie, la Paris (sediul ICR), în țara adoptivă a artistului.

Cele două instituții partenere vor decerna și Premiul „Brâncuşi”. Distincţia va fi acordată unei personalităţi culturale, din ţară sau din străinătate, care aduce o contribuţie remarcabilă în cercetarea operei şi vieţii lui Constantin Brâncuşi.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Institutul Cultural Român, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu  Uniunea Artiștilor Plastici din România.


Citeste mai multe despre   


​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

307 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică