Atelierele Brancusi - Simpozionul International de Sculptura de la Targu Jiu

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2016, 11:31 Actualitate | Cultură

Atelierele Brancusi
Foto: Afis
In perioada 1 – 31 august 2016 se desfasoara „Atelierele Brâncuși”, program cu o vechime de 15 ani, care are ca obiectiv promovarea operei marelui sculptor în ţară şi în lume.

Pe 1 august debutează Simpozionul Internaţional de Sculptură de la Târgu Jiu, prima dintre cele două secțiuni ale atelierului, urmând ca a doua, Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca, să înceapă pe 22 august. Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc pe Digul Jiului, luni, 1 august, la ora 13,00, în Parcul central, care adăpostește celebrul Ansamblu sculptural realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu.

Atelierul se va închide pe 31 august, ora 14,00, când vor avea loc festivitatea de dezvelire a lucrărilor de sculptură, vernisajul expoziției de pictură și închiderea oficială a simpozionului la Galeriile Municipale de Artă, Strada Traian, nr. 27, parter.

La Simpozionul de sculptură participă șase sculptori: Antonis Myrodias – Grecia, Chiu Tai-Yang – Taiwan, Katt Latika – India, Nicolae Fleissig – Franța, Panaite Chifu și Vlad Ciobanu – România, care este și curatorul simpozionului. Materialul cu care vor lucra artiștii este andezitul.

La Tabăra Internațională de Pictură de la Rânca, care se va desfășura în stațiunea montană Rânca, de unde începe spectaculoasa șosea Transalpina, participă următorii pictori: Anita Monoscalco – Italia, Lena Khvichia – Lituania, Florin Gheorghiu, Maria Balea, Sorin Iosub și TAJO, din România. Curatorul taberei este Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu-Jiu a UAP România. Deschiderea oficială a taberei va avea loc luni, 22 august, ora 13,00, la Galeriile Municipale de Artă, str. Traian nr. 27, parter.

Aceste evenimente se integrează în strategia Institutul Cultural Român, prin care se aduce în atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale un eveniment major: 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuși” şi Institutul Cultural Român au încheiat un parteneriat în vederea derulării comune a unui program de activităţi care a început în februarie cu Colocviile „Brâncuşi”. Programul se continuă cu „Atelierele Brâncuși” și cu „Caravana Brâncuși”. Caravana a presupus un ciclu expozițional fotografic intitulat „Brâncuși la el acasă”, început în martie la Târgu-Jiu  (Muzeul Județean) și continuat la Craiova (Muzeul de Artă), Budapesta (sediul ICR), Viena (sediul ICR), München (sediul ICR). Caravana va atinge punctul terminus în decembrie, la Paris (sediul ICR), în țara adoptivă a artistului.

Cele două instituții partenere vor decerna și Premiul „Brâncuşi”. Distincţia va fi acordată unei personalităţi culturale, din ţară sau din străinătate, care aduce o contribuţie remarcabilă în cercetarea operei şi vieţii lui Constantin Brâncuşi.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Institutul Cultural Român, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu  Uniunea Artiștilor Plastici din România.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
203 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri