"Femei in pragul unei crize de nervi", un musical regizat de Razvan Mazilu, pe muzica lui David Yazbek, libretul de Jeffrey Lane, dupa filmul lui Pedro Almodovar, va fi pus in scena la Teatrul National din Targu Mures. Repetitiile au inceput inca de luna trecuta, actorii familiarizandu-se cu noul limbaj actoricesc care include exprimare muzicala si coregrafie pe un ritm sustinut.

Femei in pragul unei crize de nerviFoto: Dragos Taralunga

Razvan Mazilu, cel care in ultimii ani a realizat unele dintre cele mai spectaculoase musicaluri produse in Romania (Full Monty, Cabaret, Mon Cabaret Noir), spune ca va realiza o montare moderna a povestiilor de dragoste a cinci femei aflate in situatii limita, intr-o viziune suprarealista, cu usoare trimiteri la Salvator Dali si cu un impact foarte puternic, nu doar la nivelul actoriei ci si vizual.

“Musicalul e forma suprema de divertisment. Actorul trebuie sa isi imbogateasca mijloacele de expresie nu doar pe plan muzical si coregrafic, ci si actoricesc. Musicalul implica o forma aparte de joc, de rostire a textului, o tehnica si o energie pe care noi, in Romania, acum le descoperim”, precizeaza regizorul.

In ultimii ani, Razvan Mazilu si-a concentrat atentia pentru a construi in Romania o cultura reala a musicalului, atat in zona actorilor cat si a spectatorilor.

”Femei in pragul unei crize de nervi” este al doilea musical pe care-l pregateste pentru aceasta toamna, pentru ca – la Bucuresti – are in lucru „Judy Garland - End of the Rainbow”, un musical cu Loredana in rolul lui Judy Garland si cu Emilian Oprea si Gelu Nitu parteneri de scena.

De altfel, cea mai recenta creatie a sa – Mon Cabaret Noir – montata la Teatrelli in Bucuresti a fost inclusa in selectia Festivalului National de Teatru 2016, Mazilu avand pentru al doilea an consecutiv un musical inclus in selectia nationala. Totodata, el a creat anul trecut un proiect unic in Romania, o mini scoala pentru tinerii absolventi de actorie si coregrafie prin realizarea unui spectacol – West Side Story – cu reprezentatii doar in cadrul festivalului.