Ministrul Culturii Corina Suteu a anuntat sambata pe pagina sa oficiala de Facebook ca in 24 de ore de la lansarea campaniei de donatiei pentru "Cumintenia Pamantului" prin SMS s-au strans peste 10.000 de euro. Ministrul incurajeaza romanii sa doneze in continuare.

"Peste 10.000 euro s-au strans in doar 24 de ore de la lansarea donatiei prin SMS. Scrieti "brancusi" la 8833 si contribuiti cu 2 euro la subscriptia pentru "Cumintenia Pamantului"", a scris sambata Corina Suteu pe pagina sa oficiala de Facebook, potrivit Mediafax.

Donatii de cate doi euro pentru achizitia sculpturii "Cumintenia Pamantului" a lui Constantin Brancusi se pot face, incepand de pe 22 iulie, si prin SMS, a anuntat Ministrul Culturii, Corina Suteu.

In cateva ore au fost trimise peste 800 de SMS-uri, potrivit informatiilor de pe site-ul donatie.ro.

De asemenea, unul din sase participanti ai festivalului Electric Castle a donat pentru "Cumintenia Pamantului", potrivit informatiilor publicate pe pagina de Facebook dedicata campaniei, numarul total al donatorilor din cadrul festivalului EC 2016 fiind 7.920.

Totodata, teledonul pe care TVR a anuntat ca il va organiza va avea loc pe 18 septembrie si va avea o durata de opt ore, potrivit informatiilor Televiziunii Romane. TVR nu a anuntat deocamdata personalitatile care vor fi prezente la acest eveniment tv de strangere de fonduri.

Campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia pamantului", lansata de Guvenul Romaniei si Ministerul Culturii, se va derula pana pe 30 septembrie, suma totala care trebuie stransa fiind de sase milioane de euro.

Pana la data de 15 iulie s-au strans 306.773 de euro.