Actorul Ion Caramitru a obtinut un nou mandat la conducerea Teatrului National Bucuresti, iar potrivit unui anunt al Ministerului Culturii proiectul de management al institutiei bucurestene pentru urmatorii cinci ani a obtinut in urma concursului nota 9,95, informeaza Mediafax.

Ion Caramitru (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Potrivit unui ordin al Ministerului Culturii s-a aprobat "Caietul de obiective elaborat in vederea organizarii si desfasurarii analizei noului proiect de management al domnului Ion-Horia-Leonida Caramitru, manager al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti", care a obtinut in urma evaluarii finale nota 9,95.

Gandit si redactat in stricta conformitate cu cerintele caietului de obiective aprobat de autoritate, proiectul asuma o experienta de 10 ani ca manager al Teatrului National "I. L. Caragiale" din Bucuresti si propune o noua abordare, corespunzatoare unei noi etape a activitatii teatrului, se precizeaza in proiectul de management publicat pe site-ul oficial al TNB.

In proiectul de management se insista pe vocatia culturala polivalenta a institutiei bucurestene si pe metodele prin care cei de la conducere isi propun sa mentina nivelul artistic inalt cu care publicul este obisnuit. Printre proiecte se numara organizarea unei licitatii pentru amenajarea unor cafenele, a unei sali de expozitii si a unei librarii in incinta noii cladiri TNB, dar si initierea unui festival al teatrelor nationale si o asociatie a acestor institutii. Totodata, in proiect se precizeaza ca estimarea fondurilor alocate de Ministerul Culturii catre TNB nu sunt suficiente.

"Pentru perspectivele de dezvoltare a activitatii Teatrului National - care necesita o sporire, treptata, a personalului artistic si tehnico - administrativ, de la 500 la 850 - pana in 2021, precum si cresterea subventiei alocate, proportional cu realizarea sarcinilor prevazute in Caietul de obiective elaborat de autoritate, nu este datatoare de speranta estimarea fondurilor ce urmeaza sa fie alocate, pe surse si titluri de cheltuieli, de catre Ministerul Culturii, in perioada 2016 - 2019", se arata in proiectul de management.

"Data fiind importanta si amploarea activitatii Teatrului National, a publicului, din ce in ce mai numeros, care il frecventeaza, evolutia activitatii noastre depinde - intr-o proportie mult mai mare decat in cazul altor institutii publice de cultura si, mai cu seama, altor institutii de spectacol - de evolutiile politice, socio-economice si normativ - administrative de la nivel national, precum si de la nivelul Municipiului Bucuresti. In egala masura, realizarea vocatiei culturale polivalente a teatrului si concretizarea obiectivelor pe care ni le propunem prin prezentul Proiect de management depind, intr-o masura determinata, de sprijinul Ministerului Culturii prin initierea si sustinerea unui nou cadru normativ de organizare si functionare, alocarea resurselor financiare si asigurarea celor umane necesare desfasurarii activitatii noastre dedicate implinirii vocatiei culturale polivalente a Teatrului National", se mai arata in proiectul de management.