Oana Bogdan a fost numita Secretar de Stat la Ministerul Culturii, anunta Ministerul Culturii pe pagina de Facebook. Oana Bogdan a terminat facultatea de arhitectura in Romania, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", si in Belgia, la Universitatea Anvers, potrivit informatiilor furnizate de MC. Aceasta si-a continuat activitatea academica in Belgia, unde a predat arhitectura si urbanism la Universitatea KU Leuven vreme de sapte ani, timp in care a dezvoltat impreuna cu studentii belgieni si internationali proiecte strategice de arhitectura si urbanism la Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oana Bogdan fost membra a Comisiei Regale pentru Monumente si Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experti pentru Arhitectura si Design in cadrul Guvernului Comunitatii Flamande din Belgia, si a numeroase jurii ale premiilor culturale si ale concursurilor de arhitectura si urbanism nationale si internationale. In anul 2015 a absolvit Masterul Executiv in Administrarea Afacerilor (EMBA) la Vlerick Business School din Bruxelles si a devenit membra a comisiei de experti UNESCO a orasului Bruges din Belgia.

In 2007 a fondat biroul de arhitectura si urbanism BOGDAN & VAN BROECK cu sediul la Bruxelles, birou premiat cu Medalia Bienalei de Arhitectura BAB 2010 si Medalia Presedintelui Uniunii Arhitectilor din Romania BAB 2010, si nominalizat la doua editii ale Premiului European Mies van der Rohe. Din pozitia de co-fondator al acestui birou este activa in dezbaterea despre rolul arhitectului in raport cu facerea si folosirea spatiului public si pledeaza in favoarea unei perspective inovatoare a organizarii si reciclarii patrimoniului construit.

Prin prisma experientei dobandite, Oana Bogdan considera ca patrimoniul cultural are o contributie majora la dezvoltarea sustenabila a unei tari si ii atribuie, pe lana valoarea sociala recunoscuta si o valoare economica semnificativa.