Campania pentru achizitionarea operei lui Brancusi "Cumintenia Pamantului" a reusit sa stranga, pana la jumatatea lunii iulie, doar suma de 306.773 euro, potrivit anuntului facut pe pagina de Facebook a campaniei, din totalul de 6 milioane de euro.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

Astfel, din aceasta suma, 165.868 de euro au fost donati prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro si 36.683 de euro pe platforma eMag.

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lui septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali, noteaza Agerpres.

Exista mai multe modalitati prin care romanii pot dona pentru achizitia operei: direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din Romania, eMag, unde romanii pot cumpara virtual, pe http://www.emag.ro, "Cumintenia pamantului", donand astfel in conturile campaniei pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi; virand lei, euro si dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, in conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de catre bancile comerciale.