Nume reprezentative ale jazz-ului nou românesc vor susține cinci concerte în serile de sâmbătă, 16 iulie și duminică, 17 iulie, în deschiderea turneului național Arts District. Sub acest nume, evenimentele se vor desfășura cu titlul unui manifest prin muzică pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu cultural din România.

Casa Filipescu - CesianuFoto: Poster

Pe toată durata verii, vor fi organizate concerte de muzică clasică și jazz în sate cu biserici fortificate din Transilvania - cetăți și conace mai puțin cunoscute publicului larg vor face parte din Arts District, devenind spații alternative de concert. Toate evenimentele vor fi transmise pe www.EnjoyTV.ro prin formatul unei emisiuni culturale care va cuprinde interviuri despre locurile vizitate de artiști.

Proiectul Arts District debutează în București sâmbătă și duminică în grădina Casei Filipescu – Cesianu, de la adresa Calea Victoriei nr. 151, o clădire recent reintrodusă în circuitul cultural al Capitalei, în urma unui șantier de reabilitare, renovare și restaurare. Situată în apropiere de Piața Victoriei, Casa Filipescu - Cesianu este un exemplu reprezentativ pentru arhitectura aristocratică de la începutul secolului XIX, una dintre puținele proprietăți care s-au păstrat din acea perioadă în București. Publicul este invitat să viziteze în această perioadă expoziția care face parte din Salonul Benzii Desenate.

Programul concertelor:

Sâmbătă, 16 iulie

București, grădina Casei Filipescu – Cesianu

Calea Victoriei nr. 151

Ora 20:00

Accord Vibes

Ora 21:00

Dalma Kovacs – voce

Albert Tajti – pian

Ciprian Pop – chitară

Duminică, 17 iulie

București, grădina Casei Filipescu – Cesianu

Calea Victoriei nr. 151

Ora 20:00

Cvartetul Solartis

Ora 20:45

Blue Noise

Ora 21:30

Bourbon Jazz Unit

Intrarea va fi liberă.

Publicul va fi invitat să descopere prin rezonanța muzicii live o clădire plină de istorie – Casa Filipescu – Cesianu.