Prima ediţie a Festivalului Mozartissimo are loc de vineri până duminică (8-10 iulie) la Casa Artelor din sectorul 3 al Capitalei.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria sectorului 3 şi marchează cei 260 de ani împliniţi de la naşterea lui W. A. Mozart, informează Agerpres.

"Mozartissimo" reuneşte, în cele cinci spaţii de spectacol din incinta Casei Artelor, numeroase activităţi "ce vor introduce publicul în fascinantul univers mozartian".

"Festivalul, aflat la prima ediţie, îşi propune să aducă în faţa publicului bucureştean concerte impregnate de momente de graţie din opere celebre semnate de W. A. Mozart, de la recitaluri camerale până la simfonii, de la uverturi celebre la cele mai cunoscute arii din operele mozartiene şi până la ultima creaţie a marelui compozitor, una dintre capodoperele sale - Requiem", precizează comunicatul citat.

De asemenea, au loc vernisajul expoziţiilor "Viaţa şi opera lui Mozart" şi "Portretele lui Mozart", lansarea unei noi ediţii a "Scrisorilor lui Mozart" în Colecţia Esenţial a Casei Artelor, proiecţii de film şi recitaluri camerale.

Directorul festivalului este regizoarea Alice Barb, scenografia este asigurată de Corina Grămoşteanu.