Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare" vernisata la ICR Berlin

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2016, 10:45 Actualitate | Cultură

Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare"
Foto: ICR Berlin
Pe 8 iulie 2016, în galeria ICR Berlin, în cadrul manifestărilor consacrate comemorării centenarului Primului Război Mondial, va avea loc vernisarea expoziţiei de fotografie „Războiul cel Mare. Fotografii pe frontul românesc 1916-1919”. Concomitent va avea loc şi lansarea albumului cu acelasi titlu, de Adrian-Silvan Ionescu, apărut la editura ICR.

Dimensiunea istorică a intrării României în Primul Război Mondial continuă să prezinte interes în rândul cunoscătorilor, inclusiv în Germania, unul din principalii protagoniști ai marii încleștări din urmă cu un secol. Expoziția se adresează nu doar publicului larg, ci și reprezentanților mediului academic, științific, militar, ai editurilor și publicațiilor specializate pe teme de istorie, ai asociațiilor de colecționari etc. Pe lângă înfățișarea diferitelor momente din perioada operațiunilor militare ale anilor 1916/1917, pe front și în spatele acestuia, din perioada ocupației și de la Parada Victoriei, selecția fotografiilor, realizată de către A.S. Ionescu, prezintă interes și sub aspectul aducerii în prim-plan a alianțelor din acea vreme.

Particularitățile Familiei Regale Române, înrudită atât cu familia imperială germană, pe linia descendenței Hohenzollern, cât și, prin Regina Maria, deopotrivă cu Casa Regală Britanică și cu Țarul rus, vor constitui de asemenea un punct de atracție pentru vizitatori.

Expoziția va putea fi vizitată la galeria ICR Berlin până pe 16 septembrie 2016.

Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei, este cercetător ştiinţific gradul I. A absolvit în anul 1975 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1997 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe istorice – specialitatea istorie modernă universală. A lucrat ca muzeograf, consilier cultural, cercetător ştiinţific. Din anul 1986 a început să-şi desfăşoare activitatea didactică în învăţământul superior de artă, find în prezent profesor asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi conducător de doctorat. Domenii de specializare: istoria artei româneşti şi universale, sec. XIX; etnografie şi artă populară românească (icoane pe sticlă şi pe lemn, recipiente pentru praf de puşcă, ceramică); etnografie extra-europeană (Africa, America de Nord); istoria costumului civil şi militar; istoria fotografiei şi a filmului.


Citeste mai multe despre   


​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

560 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică