Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare" vernisata la ICR Berlin

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2016, 10:45 Actualitate | Cultură

Expozitie de fotografie "Razboiul cel Mare"
Foto: ICR Berlin
Pe 8 iulie 2016, în galeria ICR Berlin, în cadrul manifestărilor consacrate comemorării centenarului Primului Război Mondial, va avea loc vernisarea expoziţiei de fotografie „Războiul cel Mare. Fotografii pe frontul românesc 1916-1919”. Concomitent va avea loc şi lansarea albumului cu acelasi titlu, de Adrian-Silvan Ionescu, apărut la editura ICR.

Dimensiunea istorică a intrării României în Primul Război Mondial continuă să prezinte interes în rândul cunoscătorilor, inclusiv în Germania, unul din principalii protagoniști ai marii încleștări din urmă cu un secol. Expoziția se adresează nu doar publicului larg, ci și reprezentanților mediului academic, științific, militar, ai editurilor și publicațiilor specializate pe teme de istorie, ai asociațiilor de colecționari etc. Pe lângă înfățișarea diferitelor momente din perioada operațiunilor militare ale anilor 1916/1917, pe front și în spatele acestuia, din perioada ocupației și de la Parada Victoriei, selecția fotografiilor, realizată de către A.S. Ionescu, prezintă interes și sub aspectul aducerii în prim-plan a alianțelor din acea vreme.

Particularitățile Familiei Regale Române, înrudită atât cu familia imperială germană, pe linia descendenței Hohenzollern, cât și, prin Regina Maria, deopotrivă cu Casa Regală Britanică și cu Țarul rus, vor constitui de asemenea un punct de atracție pentru vizitatori.

Expoziția va putea fi vizitată la galeria ICR Berlin până pe 16 septembrie 2016.

Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei, este cercetător ştiinţific gradul I. A absolvit în anul 1975 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Istoria şi Teoria Artei, iar în 1997 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe istorice – specialitatea istorie modernă universală. A lucrat ca muzeograf, consilier cultural, cercetător ştiinţific. Din anul 1986 a început să-şi desfăşoare activitatea didactică în învăţământul superior de artă, find în prezent profesor asociat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi conducător de doctorat. Domenii de specializare: istoria artei româneşti şi universale, sec. XIX; etnografie şi artă populară românească (icoane pe sticlă şi pe lemn, recipiente pentru praf de puşcă, ceramică); etnografie extra-europeană (Africa, America de Nord); istoria costumului civil şi militar; istoria fotografiei şi a filmului.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

493 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi