Galeria Basil va propune - la inceput de toamna - un curs special, sustinut de Theodora Daniela Capat, instructor principal la una dintre cele mai renumite academii de arta realista din Europa, Swedish Academy of Realist Art. Cursul se va desfasura in perioada 5 -16 septembrie 2016, in zilele de luni pana vineri, interval orar 9-16.

Figura umana - curs de desenFoto:

O incursiune in “figura umana”

Cursul se va concentra în jurul reprezentarii exacte a "formei umane" prin desen. Metodele tradiționale de abordare a complexității modelului viu vor fi discutate și demonstrate, dar si adaptate la nivelul fiecărui student. Tehnica de reprezentare corectă a formelor și proporția vor fi examinate în profunzime. Redarea volumului și a interacțiunii sale cu lumina va fi accentuata mai ales în relația cu anatomia și forma umană. Metoda folosita: metoda comparativa!

Perioada de desfasurare: 5 -16 septembrie 2016, in zilele de luni pana vineri, interval orar 9-16.

Nr. total sesiuni: 10, fiecare avand cate o durata de 6 ore, cu pauza de o ora, astfel:

9.00 – 12.00 – studiu figura intreaga (fast poses/croqui) – model viu

12.00 -13.00 – pauza

13.00 – 16.00 – studiu figura intreaga (long poses) – model viu

Cost pentru un atelier/cursant (10 sedinte a cate 6 ore) – 450 euro – toate materialele si instrumentele de lucru sunt incluse in cost – se achita in lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii

Modalitati de inscriere: se poate realiza rezervare de loc care este valabila pana la data platii avansului de 50% - data limita 15 iulie 2016. Restul de 50% se achita cel mai tarziu la data de 15 august 2016.

Numar maxim de locuri : 15

Pentru inscrieri contactati la:

cursuri@galeriabasil.ro

sau

0726113494 – Luminita Vasile - Galeria Basil

PREZENTARE CURS

Dimineata pe racoare!

Incepem la 9 si terminam la 12

Incalzirea!

“Fast poses” (croqui) - pentru a surprinde forma generala a gestului. Intelegerea echilibrului, dinamica formei etc. Constructia este foarte importanta... Asadar, inainte de a incepe figura intreaga este bine sa aprofundam anumite puncte de referinta: compozitie, proportie, echilibru si anatomie.

Vom incepe cu 10x30sec/croqui, 2x1min/croqui, 5x2min/croqui, 10 min si daca e nevoie 20min (pauza 5 min pt. model intre sesiuni ).

Ne vom concentra pe cele 6 parti importante pentru realizarea figurei umane:

-capul

-coloana vertebrala

-membre superioare

-pelvis

-cutia toracica

-membre inferioare

Dupa incalzirea de dimineata, in intervalul orar 13.00 – 16.00 vom aborda The Long Pose

Aici vom invata cum sa lucram cu carbunele si cu aceasi pozitie pentru o perioada mai lunga perioada de timp. Vom aplica tot ce am invatat in prima parte a zilei. Profesoara va avea propriul post de lucru pentru ca studentii sa poata privi in timp ce deseneaza (e nevoie de vizualizare pentru a percepe ideea procesului de lucru – demo)

IN FIECARE ZI DE CURS VETI AVEA PARTE DE DEMO-URI! :)

Pentru "Long Pose" vom avea alocate cate 3 ore/zi, de luni pana vineri, astfel : 20 de min sesiunea, 5 si 10 min pauza intre sesiuni.

Inainte de a lucra pe suport mare, vom realiza schita/schitele pregatitoare, in creion.

Un final de "long pose" dureaza 2 saptamani !!!!

Pentru inscrieri contactati la:

cursuri@galeriabasil.ro

sau

0726113494 – Luminita Vasile - Galeria Basil