Pentru al doilea an consecutiv, ICR Paris organizează la Sala bizantină a Palatului Béhague (Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa) concertul excepţional al violonistului Alexandru Tomescu, care încheie cu acest eveniment de marcă Turneul Stradivarius din acest an – « Experience 2.0 ».

Stradivarius la Paris cu Alexandru TomescuFoto: Afis concert

« Stradivarius la Paris » reia repertoriul dificil și îndrăzneț propus de Alexandru Tomescu pentru turneul din acest an, cu creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip. Artista Ana Munteanu se află şi ea la Paris pentru o performanţă live de sand art, picturi în nisip care vor fi proiectate pe ecranul Sălii bizantine în timpul concertului.

Sonata pentru vioară solo, comandată de Yehudi Menuhin lui Béla Bartók şi compusă de acesta în 1944, o sonată care reclamă o mare virtuozitate, este propusă de Alexandru Tomescu în acelaşi spirit de îndrăzneală, entuziasm şi naturaleţe în abordarea celor mai dificile partituri, care face din concertele sale momente memorabile.

Si în acest an, Turneul Internațional Stradivarius - EXPERIENCE 2.0 este dedicat construirii Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase - „George Enescu” - Mihăileni / Botoșani, locul în care se află Casa Memorială „George Enescu”, restaurată în 2015.