Spectacolul francez "Deux secondes !" itinerat la Bucuresti si Buzau

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 12:17 Actualitate | Cultură

Spectacolul Deux secondes !
Foto: Afis
Cu ocazia Festivalului Internațional de teatru pentru copil și întreaga familie „Teatru, Stradă și Copil”, ajuns la a 5-a ediție, Compagnie du Petit Monsieur aduce in fata publicului bucureștean spectacolul „Deux secondes !”. Acest spectacol teatral inedit va fi prezentat în premieră sâmbătă 25 iunie 2016, începând cu ora 11.00, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Creată în anul 1998, la inițiativa artiștilor francezi Amandine Barrillon și Ivan Chary, Compagnie du Petit Monsieur se inspiră din scene din viața de zi cu zi pentru a pune în lumină întâmplările cu care ne confruntăm în mod recurent. Astfel, gesturi și activități banale se transformă încet-încet într-un spectacol burlesc și decalat, un performance contemporan care îmbină cu măiestrie pantomima și acrobația.

În bună tradiție a unui Charlot al vremurilor noastre, actorul Ivan Chary interpretează rolul lui Paul Durand (Monsieur tout-le-monde), explorând în registrul parodic relația omului contemporan cu obiecte intrate în uzul curent și de care nu ne mai putem lipsi în anumite împrejurări, precum o valiză sau un cort. Spectacolul insistă pe un scenariu comic în care obiectele nu mai răspund la așteptările persoanei care le folosește.

Între 25 și 30 iunie 2016, Compagnie du Petit Monsieur va efectua un turneu în România, la București și Buzău. După premiera de la aeroportul Henri Coandă, spectacolul se va juca pe 26 iunie la Sf. Sava/Centrul Cultural Francofon din Buzău, la ora 11.00. În ziua următoare, pe 27 iunie, Amandine Barillon, regizor, va coordona un atelier de pantomimă contemporană pentru actori profesioniști la teatrul Țăndărică București, între orele 10.00 și 18.00.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, spectacolul „Deux secondes!” va fi prezentat în cadrul Festivalului „Teatru, Stradă și Copil”, în parcul Herăstrău pe data de 28 iunie, cu două reprezentații, la 11.00, respectiv 19.00; pe 29 iunie publicul e invitat în Parcul Sebastian pentru alte două reprezentații la aceleași ore, iar pe 30 iunie turneul se va încheia în Parcul „Lumea Copiilor”, la 11.00 și la 19.00.

Festivalul Internațional „Teatru, Stradă și Copil” face parte din proiectul „Țăndărică pentru toți” ce-și propune să faciliteze accesul tuturor, cu precădere a celor mai tineri, la spectacole de teatru.

Turneul companiei „Petit Monsieur” în România este organizat de Ambasada Franței în România și de Institutul Francez din România, în parteneriat cu Teatrul Țăndărică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti și Centrul cultural francofon din Buzău.


Citeste mai multe despre   [P]Afaceri de 243 miliarde de lei, profit in crestere si mai multi salariati:rezultatele  celor mai importante 2900 de companii antreprenoriale romanesti, analizate in Studiul "Campioni in Business" 2016

Proiectul "Campioni in Business" organizat de Enterprise Investors, Banca Comerciala Romana si PwC Romania cu sprijinul Asociatiei Triple Helix Romania - descopera, promoveaza si premiaza cele mai performante companii antreprenoriale romanesti, conduse de oameni de afaceri indrazneti si vizionari. Misiunea proiectului este de a sustine performanta in afaceri, de a prezenta cele mai dinamice companii romanesti si de a crea o comunitate puternica a antreprenorilor romani.
187 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică