Vineri, 24 iunie, ora 19.00, la Sala Radio, celebrul trompetist american de origine cubaneză va sustine pentru prima data un concert extraordinar la Bucuresti.

Arturo SandovalFoto: Poster

Considerat drept unul dintre cei mai importanți artiști de latin-jazz din lume, acesta și-a început cariera în Cuba fiind influențat de stilul unor mari muzicieni precum Charlie Parker, Clifford Brown și Dizzy Gillespie, cel din urmă devenindu-i mentor și coleg de scenă în numeroase concerte susținute în Europa și America.

De-a lungul carierei sale impresionante, Arturo Sandoval a câștigat zece premii Grammy, sase premii Billboard și un premiu Emmy, iar în anul 2013 președintele Barack Obama i-a oferit cea mai înaltă distincție civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertății. Viața sa a fost transpusă în filmul de televiziune ,,For Love or Country - Arturo Sandoval", personajul Arturo Sandoval fiind interpretat de actorul Andy Garcia.

Concertul extraordinar de la București face parte din turneul pe care artistul îl susține în această vară în Europa, turneu dedicat maestrului său, Dizzy Gillespie. Alături de Arturo Sandoval și cvintetul său se va afla și Orchestra Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian" condusă de dirijorul Lucian Vlădescu, acesta fiind singurul concert din cadrul turneului în care Arturo Sandoval cântă alături de o orchestră simfonică.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Naționale București, precum și online accesand http://bilete.opereta.ro și www.bilet.ro .