Cirese la Bojdeuca, editia a III-a

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 17 iunie 2016, 13:17 Actualitate | Cultură

CIRESE LA BOJDEUCA 2016
Foto: Afis
Luna lui Ciresar aduce la Iasi un eveniment mult indragit de copii si nu numai. Sâmbătă, 18 iunie 2016, are loc cea de-a treia ediție a evenimentului Cireșe la Bojdeucă, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Evenimentul care ne aminteste de targurile din povestile lui Ion Creanga, reuneste producătorii locali de cireșe, momente artistice, concursuri cu premii.

Evenimentul va debuta cu momente artistice tematice, susținute de Palatul Copiilor Iași. Astfel, cu începere de la ora 10:00, vizitatorii se vor putea bucura de:

·    Ansamblul de viori „Prietenia”, cercul Instrumente muzicale/Vioară (prof. coordonator - Paul Șerban)
·     Muzică ușoară vocal-instrumentală (prof. Gabriela Nechita)
·    Monolog și recitări susținute de elevi ai cercului „Teatru de păpuși”
·    Muzică ușoară cu elevii de la cercul „Cor-Divertisment” (prof. coord. Anca Apetroaiei)
·    Momente muzicale- „Muzică ușoară vocal-instrumentală”(prof. coord. Cristina Cozma)
·    Teatru și poezie - cercul „Teatru de Revistă”  (prof. coord. Lucian Comănescu)
·    Dans folcloric stilizat - formația „Fusion", cercul „Dans modern contemporan” (prof. coord. Diana Cărăușu)
·    Momente folclorice - cercul „Canto popular” (prof. coordonator Claudia Martinică)
·    Desene pe tema „La cireșe”

Printre producătorii locali care vor expune la Bojdeuca din Țicău se numără Asociația Pomiviticolă Hilița (cireșe), Dragoș Grădinaru (cireșe), Diana Bolohan (cireșe), Carolina Neculcea (artizanat), Georgetea Gheban (artizanat), Liliana Roșcanu (artizanat), Paula Popa (prăjituri), Robert Bălteanu (miere de albine), Gică Neamțu (sarmale, turte, poale în brâu, socată, limonadă), Viorel Sfabu (produse tradiționale) etc. 

Cu privire la cea de-a treia ediție a evenimentului, Monica Pandelea, director Camera Agricolă Județeană Iași, a declarat : „Îi așteptăm pe ieșeni la o nouă ediție a evenimentului Cireșe la Bojdeucă. Un eveniment îndrăgit și de cei mari, și de cei mici, care îmbină educația alimentară, viața culturală și agricultura locală. Sperăm ca surprizele oferite de organizatori să aducă bucurie și, în timp, acest eveniment să devină tradiție.”


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

697 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    DIntre invitați (Vineri, 17 iunie 2016, 13:27)

    comentatordiletant [utilizator]

    lipsește doar mătușa Mărioara!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version