Foca albastra de Doru Motoc a fost desemnata Piesa anului 2007. Alegerea a fost facuta de catre membrii Clubului Dramaturgilor dintr-un numar de noua piese prezentate de-a lungul anului. „Foca albastra” este o drama moderna care isi propune sa evidentieze jocul subtil al destinului unor personaje ce gliseaza intre vis si realitate, intre aparenta si esenta.

Piesa a fost lansata in mai 2007 in interpretarea actorilor Liliana Pana, Mihai Dinvale, Florin Piersic jr. Petrisor Stan, Ionut Kivu, Doina Stan si regia lui Mihai Lungeanu.

Pe parcursul anului 2007, alaturi de "Foca albastra" de Doru Motoc au mai fost citite piese semnate de Paul Everac, Mircea M. Ionescu, Olga Delia Mateescu, Eugen Cazan sau Stefan Mitroi.

Clubul dramaturgilor este sustinut de Uniunea Scriitorilor din Romania, Asociatia Scriitorilor din Bucuresti si Arcub. La întâlnirile lunare participa dramaturgi, critici, scriitori, actori. De fiecare data se lanseaza o noua piesa în lectura unor celebri actori ai tetarelor bucurestene.