Turneul spectacolului "Mademoiselle Cantatrice" in Romania

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 15 iunie 2016, 13:25 Actualitate | Cultură

Spectacolul Mademoiselle Cantatrice
Foto: Afis
Pentru primul său turneu în România, spectacolul "Mademoiselle Cantatrice" va avea o reprezentație pe terasa Institutului Francez din București (bd. Dacia, nr. 77), în cadrul Nopții Institutelor Culturale, vineri 24 iunie, la ora 23.00. Organizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu BRD - Groupe Société Générale, acest proiect va oferi publicului român prilejul de a asista la un performance muzical și vizual/video spectaculos: o cântăreață care se află pe o structură în forma unei siluete feminine de patru metri întălțime, pe care este proiectată o serie de imagini sugestive.

Proiectul, care a luat naștere în anul 2010 pe insula Réunion din oceanul Indian, este menit să ilustreze exilul și sosirea emigranților indieni pe acest teritoriul francez, în cursul secolului al XIX-lea. Într-adevăr, povestea acestei migrații, în cadrul căreia diaspora indiană s-a deplasat spre insula aflată sub autoritatea franceză pentru a se angaja în marile plantații, râmâne în continuare parte din memoria acestui loc. Sosirea lor a fost urmată de o asimilare culturală în rândul societății creole, însă tradițiile acestora au fost păstrate de-a lungul anilor.

Artistul plastic Lionel Lauret, originar din insula Réunion și creatorul proiectului, s-a inspirat din această poveste cu o puternică încărcătură simbolică pentru a realiza, alături de stilistul Bidisha Samantaray, un performance în aer liber care evocă universul și faptele acelor vremuri. Astfel, solista de muzică clasică Laëticia Volcey, însoțită de pianista Lauriane Righi, o va înfățișa pe Mademoiselle Cantatrice în cadrul unui recital care cuprinde arii cunoscute de operă și muzici insulare.

Spectacolul îmbină mai multe domenii artistice pentru a conduce la o armonie perfectă între interpretarea lirică și proiecția vizuală, pe baza unor cântece care abordează teme precum speranța, iubirea și pasiunea, dar și durerea și trădarea, printre care :
·    Ô Dieu Brahma extras din „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet
·    Summertime extras din „Porgy și Bess” de George Gerschwin
·    Ah, je veux vivre extras din „Romeo și Julieta” de Charles Gounod
·    O mio babbino caro extras din „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini
·    Je veux le voir encore extras din „Jean de Nivelle” de Léo Delibès
·    Batarsité, în adaptarea efectuată de către Laëtitia Volcey și Lauriane Righi după opera lui Danyel Waro
·    Sposa, son disprezzata extras din „Bajazet” d’Antonio Vivaldi
·    Ah mio cor extras din „Alcina” de Georg Friedrich Haëndel

Turneul „Mademoiselle Cantatrice” în România va fi inaugurat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe 18 iunie 2016, unde vor avea loc două reprezentații, la orele 22.00 și la 23.30. Pe 19 iunie spectacolul va fi prezentat la Cluj-Napoca, ca parte a proiectului Someș Delivery, iar pe 21 iunie va fi  programat la Alba Iulia, în cadrul Sărbătorii Muzicii.

Turneul spectacolului „Mademoiselle Cantatrice”, organizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, este realizat cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

356 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă