Festivalul International de Statui Vivante - intre 16 si 20 iunie, la Bucuresti

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 7 iunie 2016, 12:30 Actualitate | Cultură

Statui vivante - Dactilografa
Foto: Teatrul Masca
Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, se va desfăşura în perioada 16 - 20 iunie în Grădina Casei Filipescu-Cesianu (16 Iunie), Parcul Crângaşi (17-18 Iunie) şi Parcul Alexandru Ioan Cuza (19-20 Iunie).

Potrivit organizatorilor, este fără îndoială cea mai solidă ediție de până acum, atât din punct de vedere cantitativ cât și, mai ales, calitativ. Masca a acordat o atenție deosebită statuii vivante în această perioadă și a creat nu mai puțin de 40 în afara celor care se regăsesc în spectacolele care nu vor participa la festival.

Am deschis pentru prima oară, în mod hotărât ușa antrenamentelor noastre și unor tineri actori care lucrează sub stricta noastră supraveghere și care, suntem siguri, vor face o figură foarte bună în fața publicului.

Vom extinde această ediție în două dintre cele mai interesante parcuri ale Capitalei, Crângași și Alexandru Ioan Cuza, vom realiza o noapte a statuilor vivante la Casa Cesianu (Calea Victoriei) și vom face, tot cu ajutorul unora dintre statuile noastre, o reclamă cât se poate de activă, cu două zile înainte de începerea efectivă a festivalului, în foarte multe spații din București. Am invitat din străinătate să ni se alăture 20 de creatori de statui vivante foarte apreciați în țările lor și cu multe succese în palmares la diversele concursuri din Europa și din lume. Așa cum arată, FISV la această ediție se arată a fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștii se număra printre puținele capitale din lume în care statuia vivanta are un astfel de eveniment.

Ediția a 6-a se petrece în anul Brâncuși și este firesc să amintească de marele sculptor și să-l aducem în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l pe el în atelierul din Paris și prin Rugăciunea, una dintre celebrele sale statui și o expoziție itineranta de modă creată în stilul Brâncuși.

Este ediția care impune prezența Teatrului Masca în spațiul statuii vivante, atât prin creațiile proprii cât și, mai ales, prin efortul de a transmite experiența proprie unora dintre actorii tineri, mărturie stând cursurile special organizate și participarea efectivă a acestor actori în cadrul festivalului.

Teatrul Masca va prezenta și două spectacole absolut speciale, realizate în tehnica statuii vivante, spectacole care definesc unicitatea stilului Masca, Zidul și Arca lui Lenin.

Alaturi de Teatrul Masca vor participa ca invitati:

Johnman – Germania cu spectacolul ,,Woody WOODMan,,
Levend Theater – Olanda cu spectacolele ,,Mina Polish,, , ,,Willem I,, ,,King Midas,,
Maricel Harabagiu – UK cu spectacolul ,, Amiralului Nelson,,
Milena Stojcevska – Macedonia cu spectacolul ,, Swing into the castle of cycles,,
Neomie Maggeni – Israel cu spectacolul ,, Syncope,,
Yvon Hollander – Olanda cu spectacolele ,, Mosman,, , ,, A night in Venice,, , ,,Psyche,, ,,Van der Werf,,
Strapafourd – Portugalia cu spectacolul ,, Romeo și Julieta,,
Roman Ermakov – Rusia cu spectacolul ,,Shaking Dog,,
Mriam Klaassen – Olanda cu spectacolul ,, Medieval love affair,,
Robert Shangle – SUA cu spectacolul ,,First date,,
Aspasia – Olanda cu spectacolele ,,Charlie Chaplin,, și ,,The Florist,,

Festivalul Internațional de Statui Vivante susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. www.bucuresti2021.ro.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT. Intalnire online: Cum eficientizezi costurile cu serviciile bancare pentru afacerea ta? Doi specialisti raspund intrebarilor voastre, joi, de la ora 12.00

Doi specialisti in produse bancare pentru afaceri mici si mijlocii de la Banca Transilvania vor raspunde joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 12.00, la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT" pe tema dezvoltarii afacerilor cu ajutorul diverselor instrumente bancare. Vei primi raspunsuri la intrebarile tale, indiferent daca esti la inceput de drum cu bussinesul tau sau daca ai o afacere deja existenta.
  • Adreseaza-le intrebari prin intermediul formularului de comentarii de pe StartupCafe.ro

464 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version