Asociaţia MATKA vă invită în Amzei 5 Studio Space (str. Piaţa Amzei nr. 5) să vizionaţi Artă faci, şcoală primeşti! Expoziţia reuneşte lucrările realizate de cei 45 de elevi care frecventează Centrul de Zi „Eu şi prietenii mei”, sub atenta coordonare a unor artişti vizuali consacraţi.

MATKA: Arta faci, scoala primesti!Foto: Afis expozitie

Demarat la începutul anului, proiectul „Spaţii creative pentru educaţie” îşi propune reamenajarea spaţiilor de învăţământ de stat, în conformitate cu rigorile actuale, astfel încât să stimuleze educația participativă și să crească interesul elevilor pentru școală.

Centrul de Zi „Eu și prietenii mei” va beneficia de o transformare totală a sălilor dedicate studiilor prin construirea de mobilier școlar modern și creativ proiectat special pentru instituție de studioul de proiectare Wolfhouse Productions, în colaborare cu arhitecţii Justin Baroncea și Adela Iacoban. De asemenea, se va amenaja în cadrul Centrului un laborator multimedia, constând în sală de proiecții și bibliotecă cu materiale educative pe suport video.

În vederea strângerii de fonduri pentru transformarea centrului într-un spațiu educațional modern, Asociaţia MATKA, în colaborare cu elevii Centrului de Zi „Eu și prietenii mei” și 22 de artiști vizuali, organizează expoziţia Artă faci, şcoală primeşti!

Timp de două luni, elevii s-au implicat alături de artişti contemporani realizând o serie de lucrări pe care doresc să le ofere, de ziua lor, în schimbul donaţiilor pentru reamenajarea centrului.

Lucrările au fost realizate în cadrul unor ateliere de creaţie coordonate de Justin Baroncea, Traian Boldea, Ștefan Câlția, Suzana Dan, Giles Eldridge, Fays, Irlo, Aurora Kiraly, KITRA, Lala Misosniky, Dan Perjovschi, Adrian Preda, Lea Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, George Roșu, Hermina Stănciulescu, Silvia Trăistaru, Ioana Trușcă, Sorina Vazelina, Simona Vilău, Daniela Vîrlan, Mihai Zgondoiu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1-15 iunie 2016 şi poate fi vizitată pe bază de programare la: asociatiamatka@gmail.com sau la telefon: 0722337862, 0746023208, 0723695652, 0724583852

Centrul de zi „Eu și prietenii mei” este un serviciu gratuit, de prevenire a abandonului școlar și instituționalizării copiilor, organizat în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 4, București. Beneficiarii serviciilor centrului sunt 45 de copii cu vârste între 6-14 ani, care nu au posibilitatea unei supravegheri și care provin din familii aflate în situații de dificultate.