Cartea "Sexualitate si societate", de Andrei Oisteanu, lansata la Bookfest

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 3 iunie 2016, 16:53 Actualitate | Cultură

Sexualitate si societate
Foto: Editura Polirom
Sambata, la ora 13:00, in cadrul Targului Bookfest organizat la Romexpo, la sediul editurii Polirom, va avea loc lansarea cartii Sexualitate si societate. Istorie, religie si literatura. Alaturi de autor, la eveniment vor participa Mircea Cartarescu si Mircea Anghelescu.

Cartea "Sexualitate si societate. Istorie, religie si literatura" apare la Editura Polirom in "Seria de autor Andrei Oisteanu", alaturi de alte carti de antropologie culturala, care s-au bucurat de un important succes de critica si de public, inclusiv international, fiind traduse in engleza, franceza, germana, italiana si maghiara, precum Imaginea evreului in cultura romana (2012; Premiul Academiei Romane), Ordine si Haos. Mit si magie in cultura traditionala romaneasca (2013), Religie, politica si mit. Texte despre M. Eliade si I.P. Culianu (2014), Narcotice in cultura romana (2014; Premiul special al Uniunii Scriitorilor).

In prefata noului volum, Andrei Oisteanu scrie urmatoarele: "Pe 8 aprilie 1967, la implinirea varstei de 56 de ani, Emil Cioran isi nota in jurnal urmatoarele: <In tot ce am scris, nu i-am adus sexualitatii omagiul pe care il merita>. Nu voi spune ca am scris prezenta carte doar ca un omagiu adus sexualitatii, ci si in incercarea de a intelege delicatele si misterioasele ei mecanisme si modul in care ele influenteaza (si sunt la randul lor influentate de) mecanismele sociale, morale si culturale. Este vorba de sexualitatea omului, cel mai rasat animal din punctul de vedere al Culturii si, tocmai de aceea, cel mai ratat animal din punctul de vedere al Naturii."

"Compunand aceasta lucrare, nu am plecat de la o teza prestabilita si nici de la un plan premeditat. Ea s-a alcatuit cumva organic. Am scris aceasta carte in aceeasi masura in care ea m-a scris pe mine. Poate asa se explica relativa eterogenitate stilistica a volumului, cu treceri uneori spontane de la rigoarea academica la exprimarea eseistica, cu grad mai mare de libertate", conchide autorul.

Andrei Oisteanu, etnolog, antropolog, istoric al religiilor si al mentalitatilor, este presedintele Asociatiei Romane de Istorie a Religiilor, membru fondator si cercetator la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Romane si profesor asociat la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti.
[P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
681 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri