Ministrul Culturii, Corina Suteu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca va numi in aceasta saptamana conducerea interimara a Operei Nationale Bucuresti, propunerea fiind Beatrice Rancea. In plus, intrebata de reporterul HotNews.ro, ministrul a anuntat ca raportul comisiei de ancheta in acest caz a fost finalizat si concluziile vor fi facute publice in curand.

Corina SuteuFoto: ICR NY

In ceea ce priveste intoarcerea Alinei Cojocaru si a lui Johan Kobborg la ONB, ministrul spune ca noua conducere va discuta cu acestia.

"Comisia de ancheta a ministerului, o comisie administrativa, mi-a dat raportul in acest weekend si impreuna cu directorul interimar care va fi numit saptamana aceasta, veti fi informati despre asta. Vom lansa Hotararea de Guvern care va redesparti Opera de Opereta, vom reorganiza cele doua echipe, mai sunt cateva lucruri de reglat. In ceea ce ii priveste pe Alina Cojocaru si Johan Kobborg, eu regret ca lucrurile trebuie sa mearga in ritmul in care merg azi. Am pastrat legatura cu ei, iar directorul interimar se va intalni cu ei in prezenta celor de la minister, de indata ce va fi numit, pentru a vedea forma de colaborare pe care Opera o va avea in continuare cu ei. Situatia de la Opera, fiindca ea a avut la un moment dat un caracter exploziv, pentru ca a adus in discutie foarte multe probleme, unele mostenite, care s-au revitalizat din cauza conflictului, cere in acest moment o rezolvare pas cu pas", a declarat Corina Suteu.