La finele acestei săptămâni, în 20 mai, celebrul muzeu de artă contemporană Tate Modern găzduiește, în grandioasa Turbine Hall, cel mai mare târg de publicații de artă din Marea Britanie, Offprint London. Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul este o celebrare a artei tipografice din întreaga lume, deschis atât marelui public, cât și colecționarilor de carte.

Targ de publicatii de artaFoto: ICR Londra

România este reprezentată de Asociaţia P U N C H din Bucureşti care va prezenta, cu sprijinul Institutului Cultural Român, o selecţie a celor mai frumoase publicații de artă, printre care se regăsesc volume publicate de Asociaţia Peplus4 (colecție coordonată de curatoarea și istoricul de artă Alina Șerban), Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu, Salonul de Proiecte și Revista Arta, precum și albume ale unor artiști precum Ion Grigorescu, Farid Fairuz, Ștefan Constantinescu și Răzvan Anton, informeaza ICR Londra.

P U N C H este o librărie de profil și, în același timp, o platformă artistică, lansată la Bucureşti în anul 2014 și având ca obiectiv promovarea artiştilor, a micilor edituri specializate în publicaţii de artă, precum și a organizaţiilor şi instituţiilor culturale din România și Europa de Sud-Est care doresc să ajungă la un public mai numeros, divers şi internaţional. Librăria on-line oferă și o selecţie de publicaţii axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design.

Offprint este unul dintre cele mai mari târguri internaționale de carte cu profil artistic, desfășurat anual la Paris și, de curând, și la Londra, ce reuneşte peste 120 de editori de cărți de artă, fotografie, design, poezie, filosofie şi chiar muzică experimentală din peste 25 de ţări. În acest an, Offprint este organizat pentru a doua oară în capitala britanică. Prima ediţie a Offprint London a atras peste 4.200 de vizitatori şi a inclus un program de performance-uri, talk-uri şi sesiuni de autografe.