În perioada 19-22 mai, la Varșovia va avea loc cea de-a șasea ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia.

Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu CENNAC și Ambasada României din capitala poloneză sunt organizatorii standului românesc, structurat pe două componente: cea francofonă (poziționarea standului va fi în amplul spațiu francofon, rezervat în acest an în incinta Târgului, alături de Franța, Wallonie-Bruxelles, BIEF - Bureau International de l'Édition Française), cu prezentarea celor mai importante publicații de limbă franceză apărute la editura ICR; a doua componentă este cea a traducerilor din literatura română în limba polonă. La stand va fi expusă și oferită spre vânzare publicului o largă paletă de volume și publicații apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicționare și albume. Cu sprijinul CENNAC, pe rafturile standului vor fi expuse toate traducerile din literatura română, editate în Polonia prin programele Translation and Publication Support și Publishing Romania.

În scopul promovării accentuate și profesioniste a literaturii române, ICR Varșovia a pregătit o serie de materiale promoționale, prin care va face cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză, totodată va anunța volumele aflate în pregătire pentru acest an – 2016 este un an foarte bogat în cărți românești în Polonia. Au fost concepute broșuri cu prezentări ale volumelor și autorilor, semne de carte, cu o grafică menită să promoveze și ea literatura, alte materiale practice.

Standul beneficiază de o grafică special concepută, atractivă și puternică vizual, menită să atragă atenția publicului asupra spațiului românesc din Târg, de asemenea, este conceput ca un loc deschis, în care publicul să poată intra, răsfoi publicații, cere și căpăta informații, achiziționa cărți la prețuri atractive.

Tematica Târgului cuprinde beletristica, literatura pentru copii și tineri, cărțile științifice, manualele școlare și universitare, literatura de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, litertura SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

În acest an, invitatul de onoare va fi Ungaria, iar invitatul special – Barcelona și literatura catalană. Nu vor lipsi cărți ale editorilor din Franța, Germania, Suedia, Belgia, Cehia și România.

Pe parcursul Târgului vor fi organizate evenimente pentru copii, demonstrații gastronomice, concerte și multe alte atracții, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.