Sambata, 14 mai 2016, incepand cu ora 21.00, in noul spatiu de spectacole de la UNTEATRU e seara de concert. Concert Maria Raducanu si Maxim Belciug. Sau, parafrazand un titlu mai vechi, sa canti Purcell intr-o tara a manelelor... Dar nu va speriati: nu va fi numai Purcell. Va fi si Lorca, in ecouri de flamenco. Vor fi si visini infloriti. Si dor. Si jale. Zefiri si trandafiri. Si viersuri pe ruseste. Poate chiar un pic de Esenin. Cantec din cantec... Batran cobzar, sa-mi canti si din chitara. Sa-mi canti ce stii mai bine…

Concert Maria Raducanu si Maxim BelciugFoto: Kitarodia

Maria Raducanu si Maxim Belciug formeaza un duo cu totul inedit, cu roade dintre cele mai frumoase. Cunoscuta mai ales pentru modul personal in care “combina bocetele romanesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizatia”, dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Raducanu abordeaza alaturi de Maxim Belciug o muzica de o tinuta undeva intre clasic si traditional, explorand cu prospetime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici. La nucleul initial de cantece rusesti si spaniole inregistrate cu peste un deceniu in urma pe cele doua discuri Troika si Tarara, s-au adaugat de-a lungul timpului si piese din barocul italian, vodeviluri frantuzesti, muzica elisabetana si, bineinteles, vechi romante romanesti. Un repertoriu bogat si divers, de care care cei doi se apropie de fiecare data cu candoare si emotie.

Asadar sambata, 14 mai 2016, la ora 21.00, Maria Raducanu si Maxim Belciug va asteapta in noul spatiu de concerte de la UNTEATRU, in str. Sfintii Apostoli 44 din Bucuresti. Veniti cu inima curata. Cum spune Jorge Luis Borges: “Nimic nu e atat de vechi sub soare. Totul se intampla pentru prima oara, dar intr-un chip vesnic”.