Bucurestenii sunt invitati la doua picnicuri cu muzica de Chopin pe 14 mai, in parcul Herastrau si pe 15 mai, in parcul Cismigiu, unde Horia Mihail insotit de un pian de concert adevarat, pus la dispozitie de Radio Romania, va poposi in foisoarele celor doua parcuri si va sustine doua recitaluri in aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Ambele recitaluri au loc incepand cu ora 17.00.

Pianul Calator in Cismigiu - Foto Alexandru DoleaFoto: Radio Romania

Evenimentele sunt parte a Turneului Naţional „Pianul Călător”, ediţa a VI-a, care se va încheia, după un ultim recital, pe 21 mai, la Dumbrăveni.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi.

Pianul va sosi în parcuri cu o maşină si va fi descărcat, montat şi acordat sub ochii trecatorilor.

Apoi, ca şi în celelalte localităţi de pe cuprinsul ţării pe care le-a străbătut până în acest moment, Horia Mihail va oferi sub genericul „Romantic exclusiv.Chopin’’, o călătorie muzicală prin lumea acestui fascinant compozitor, ce va cuprinde cele mai îndrăgite miniaturi ale sale, oferind celor prezenţi sentimentul de linişte şi armonie, potrivit unei zile de primăvară în parc.

„A fost excelent, un eveniment ce a făcut ziua mai frumoasă. Nu mă aşteptam să am parte de un regal muzical în parc. Aş mai fi stat încă o oră în picioare, fără probleme”, au declarat spectatorii de anul trecut.

”Este foarte interesant să vezi în fiecare an cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc şi chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros şi cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind şi scopul unor evenimente ca acestea, în spaţii mai puţin convenţionale”, declară Horia Mihail.

Traseul turneului poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Turneul Pianul Calator este un eveniment Radio România.