Concurs online de fotografie 'Selfie altfel'

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 11 mai 2016, 11:25 Actualitate | Cultură

Asociaţia SINAPTICA anunţă lansarea concursului online de fotografie Selfie altfel, ce are drept subiect realizarea unui selfie în faţa unui obiectiv de patrimoniu cultural de pe teritoriul României, folosind o cameră pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto). Concursul are loc în cadrul proiectului Selfie altfel, este deschis oricărei persoane rezidente în România și se desfășoară în intervalul mai – septembrie 2016.

Concursul se derulează prin intermediul site-ului www.selfiealtfel.eu, participanţii sunt invitaţi să-şi creeze un cont pe site şi să încarce fotografia sau fotografiile cu care se înscriu în concurs. Un tutorial video le arată celor interesaţi cum pot să-şi realizeze propria cameră pinhole. Vor fi acordate trei premii în bani, în valoare de 600, 500 şi 300 lei și trei ebook-uri având ca subiect fotografia.

Proiectul Selfie altfel are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital. În cadrul proiectului au avut loc trei ateliere creative la Timişoara şi Târgovişte, urmând ca un al patrulea atelier să aibă loc la Târgovişte în luna iunie. Pe parcursul atelierelor participanţii au învăţat cum să-şi realizeze propriile camere pinhole şi cum să le folosească.

Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în cadrul unor expoziţii itinerante în Timișoara, Târgoviște și București.

Selfie altfel este un proiect al Asociaţiei Sinaptica, realizat în parteneriat cu S.C. Cuib de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.


Citeste mai multe despre   [P] Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” se apropie de incheierea perioadei de inscriere a propunerilor de proiect, data limita fiind luni, 31 iulie 2017.

Programul este organizat de Raiffeisen Bank si a ajuns la a saptea editie, fiind primul concurs online de proiecte de responsabilitate sociala derulat de o banca din Romania. Anul acesta, programul va sprijini financiar 10 proiecte de educatie non-formala, cu scopul de a aduce o contributie pozitiva in comunitatile in care Raiffeisen Bank este prezenta. Proiectele castigatoare vor primi granturi in valoare de 45.000 lei/proiect, echivalentul a aproximativ 10.000 de euro.

717 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri