Piesa "Nu sunt Isus Christos" a Mariei Manolescu, in premiera absoluta la Londra

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 10 mai 2016, 14:06 Actualitate | Cultură

Nu sunt Isus Christos, de Maria Manolescu
Foto: ICR Londra
Spectacolul după piesa „Nu sunt Isus Christos” de Maria Manolescu debutează deseară, 10 mai, în premieră mondială la Theatre N16 din Londra, într-un proiect realizat de Papercut Theatre cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Reprezentațiile vor avea loc între 10-26 mai, ca parte a Festivalului Wandsworth Arts Fringe, ilustrând un interes din ce în ce mai mare al companiilor teatrale britanice pentru dramaturgia românească. După premieră, autoarea Maria Manolescu va discuta cu publicul despre spectacol și temele sale cele mai importante.

Scrisă în anul 2007 în cadrul Programului de rezidenţe internaţionale de la Royal Court Theatre, piesa „Nu sunt Isus Christos” formulează, cu umor negru, întrebări dificile despre iubire, ambiție, relații între părinți și copii şi sacrificiu. Subiectul piesei are ca punct de pornire o poveste adevărată, care a interesat-o pe Maria Manolescu prin actualitatea ei: „Întâmplarea folosită în piesă m-a atras pentru că, deşi extremă şi neobişnuită, vorbeşte despre un pericol care ne paşte pe toţi. Înteleg asta mai ales acum, de când sunt mamă: pericolul de a ne investi copiii cu rolul de mântuitori ai propriilor noastre chinuri sau păcate”.

Spectacolul este regizat de Melissa Dunne şi produs de Cristina Catalina, iar din distribuţia sa fac parte tineri actori, printre care românii Andrei Costin şi Maria Alexe, absolvenţi ai şcolilor de teatru din Londra, informeaza comunicatul ICR.

Teatrul N16 este unul dintre teatrele londoneze tinere ce activează în zona fringe-ului, dar care se impune din ce în ce mai vizibil ca un teatru de proiecte, favorizând creaţia internaţională. Anul trecut, prestigioasa publicaţie "The Stage" spunea despre N16 că are "un potenţial real datorat, în cea mai mare parte, pasiunii de care dă dovadă directorul artistic al teatrului, Jamie Eastlake".

Wandsworth Arts Fringe (WAF) este o iniţiativă relativ nouă (prima ediţie a Festivalului a avut loc în anul 2013) care îşi propune să celebreze toate formele de creativitate ce merită remarcate în districtul Wandsworth al Londrei. În trecut parte a Wandsworth Arts Festival, secţiunea fringe s-a dezvoltat independent începând cu anul 2013, mai ales datorită spectacolelor internaţionale programate.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

264 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version