Volumul Jacob se hotaraste sa iubeasca de Catalin Dorian Florescu, tradus in polona

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 9 mai 2016, 16:22 Actualitate | Cultură

Jacob se hotaraste sa iubeasca de Catalin Dorian Florescu
Foto: Polirom
În 2015 a apărut în Polonia, la editura Pogranicze, volumul Jacob se hotărăşte să iubească, de Cătălin Dorian Florescu, tradus din limba germană în limba polonă de Maria Przybyłowska. Cartea a fost publicată în cadrul seriei de literatură contemporană de limbă germană, intitulată KROKI / SCHRITTE, susţinută de Fundația S. Fischer Stiftung, Fundația pentru Cooperare Polono-Germană şi Pro Helvetia.

În data de 10 mai 2016, Fundația S. Fischer Stiftung va organiza la Varşovia o serie de întâlniri cu publicul pe tema acestei apariții editoriale, cu participarea scriitorului şi a traducătoarei. Prima întîlnire va avea loc la Secţia de Germanistică a Universităţii din Varşovia, iar cea de-a doua la sediul săptămânalului Kultura Liberalna. Institutul Cultural Român de la Varşovia este partener al evenimentelor.

Jacob se hotărăşte să iubească, bestseller distins cu Swiss Book Prize în 2011, este o carte despre viaţă şi suferinţă, unde istoria europeană şi poveştile personale se contopesc într-o mare epopee. În Banat, un amestec de neamuri, format din români, nemţi, francezi, sârbi, unguri trăiește laolaltă de secole. Aici s-a inventat sistemul binelui făcut din iubire: „Încă nimeni nu refuzase vreodată să dea ajutor şi nu se împotrivise vreodată acelui lucru care definea viaţa de aici: îndatorirea binelui făcut din iubire. Asta era datoria faţă de ceilalţi. Datoria îi ţinea pe toţi împreună”. Aşadar, şi Jacob iubeşte – însă şi pentru că aşa îi stă în fire. El îşi iubeşte mărunta viaţă, mizeră şi dură; învaţă să-şi iubească tatăl, care însă îl trădează mereu; le iubeşte pe Katica, sârboaica, şi pe Ramina, ţiganca cea grasă, însă una este ucisă şi cealaltă deportată. O poveste despre duritate şi sărăcie, dar şi despre sensibilitate şi tandreţe, o poveste emoţionantă şi palpitantă în care iubirea devine o artă a supravieţuirii. (Polirom)
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

137 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică