Valerie Ciolos-Villemin, sotia premierului Dacian Ciolos, va sustine joi seara, alaturi de alti artisti, la Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia, un concert de muzica sacra, in sprijinul campaniei nationale de subscriptie publica pentru achizitionarea sculpturii 'Cumintenia Pamantului', a anuntat, marti, Centrul de Resurse - Academia Doamnelor, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Valerie CiolosFoto: Captura Youtube.com

Valerie Ciolos-Villemin a mai sustinut un concert la Alba Iulia, mai precis la Casa de Cultura a Studentilor, in toamna anului trecut.

"Primaria municipiului Alba Iulia si Centrul de Resurse - Academia Doamnelor Alba Iulia, in parteneriat cu Liceul de Arte 'Regina Maria' Alba Iulia, organizeaza joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolica 'Sfantul Mihail' din Alba Iulia, un 'Concert de muzica sacra' sustinut de Valerie Ciolos-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc - pian si corul de copii dirijat de Boris Rancov", se arata in comunicatul citat.

Concertul, organizat prin campania "Produs din suflet pentru comunitate", doreste sa implice comunitatea locala in sustinerea achizitionarii de catre Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brancusi 'Cumintenia Pamantului'.

Subscriptia publica deschisa pe data de 11 aprilie va completa alocarea bugetara decisa de Guvernul Romaniei in luna martie si se va incheia in 30 septembrie. Donatiile pot fi depuse in conturile a sase banci comerciale partenere.

Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii operei lui Brancusi, pentru achizitionarea 'Cuminteniei Pamantului' la pretul de 11 milioane de euro. Guvernul va acoperi 5 milioane de euro, urmand ca restul de 6 milioane de euro sa fie strans din subscriptia publica.

Realizata in 1907, 'Cumintenia Pamantului', alaturi de opere precum 'Sarutul' si 'Rugaciunea', marcheaza cea mai apreciata perioada de creatie a lui Brancusi.