Expozitie de fotografie dedicata lui Ion Ratiu la MTR

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 26 aprilie 2016, 14:28 Actualitate | Cultură

Ion Ratiu - un lider autentic
Foto: Afis expozitie
In perioada 5-22 mai 2016, in sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român va fi deschisa expozitia de fotografie dedicata omului politic Ion Ratiu. Conceptul expoziției intitulata 'Ion Rațiu – un lider autentic. O viață dedicată principiilor' se bazează pe imagini vizuale ale liderului politic român concentrandu-se pe imagini post-1989 până la moartea lui acestuia în anul 2000.

Centrul Rațiu pentru Democrație organizează în cooperare cu Muzeul Național al Țăranului Român expoziția foto “Ion Rațiu – un lider autentic. O viață dedicată principiilor”. Evenimentul va avea loc între 5 și 22 mai în București, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu. Conceptul expoziției se bazează pe imagini vizuale ale liderului politic român Ion Rațiu. Expoziția se va concentra pe imagini post-1989 până la moartea lui Ion Rațiu în anul 2000. Scopul conceptului este să evidențieze un stil unic de leadership. Din acest motiv, majoritatea pozelor îl vor reprezenta fie ca lider în exil care protestează împotriva regimului Ceaușescu, fie ca deputat ales în Camera Deputaților din Parlamentul României.

Ion Rațiu este cel mai faimos creștin-democrat din România. Principiile sale au animat numeroase generații de români, în pofida faptului că în ultimii ani influența acestuia a scăzut. În spiritul aducerii principiilor sale în atenția noii generații, expoziția va utiliza imagini pentru a reprezenta și disemina principiile sale cât mai multor persoane, în special tineri. Familia Rațiu este una dintre cele mai vechi familii nobile din Transilvania. Existența Familiei Rațiu datează din timpul lui Sigismund de Luxemburg, din secolul al XIV-lea. Originea numelui de familie Rațiu (Ratz / Racz) a fost pentru prima oară atestat în orașul Noşlac, județul Turda-Arieș.

PROGRAM
Joi, 5 mai, ora 14:00:
Conferința de deschidere, în prezența lui Indrei Rațiu, unul dintre fiii lui Ion Rațiu

10, 12 și 17 mai, orele 10:00 – 12:00:
Tur ghidat de către Răzvan Orășanu

18 mai, ora 13:30:
"Ion Rațiu – Un lider autentic. O viață dedicată principiilor” – conferință, în prezența lui Nicolae Rațiu, Indrei Rațiu și Petre Răileanu, curatorul jurnalelor lui Ion Rațiu

22 mai:
Inchiderea expozitiei


Citeste mai multe despre   [P] Trei sfaturi pentru economisire

Desi castigul la loto sau al doilea job par doua variante fezabile, stim cu totii ca nu sunt, iar in cazul celei de a doua ne vom lovi chiar de dezavantaje ca oboseala excesiva, iritabilitatea si timp mai putin de petrecut cu familia si prietenii. Si atunci cum putem face rost de mai multi bani?

368 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version