Miercuri, 11 mai, ora 18.30, la Librăria "Syntagma" din București, începe un curs cultural ce are toate șansele să marcheze agenda capitalei.

Bach, Mozart, Beethoven. O introducere in muzica clasicaFoto: Afis

Găzduit de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, unul dintre cei mai învățați și carismatici tineri intelectuali de la noi, cursul „Bach, Mozart, Beethoven. O introducere în muzica clasică“ se adresează tuturor acelora care doresc să se familiarizeze cât de cât cu viețile și operele acestor mari creatori: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven. În număr de trei, prelegerile au un accentuat caracter introductiv, ideea de bază a cursului putând fi rezumată prin formula „ce ar trebui să știu despre muzica clasică, dacă abia acum încep să o descopăr“. E un curs destins, de inițiere, destinat oamenilor inteligenți și curioși, dar lipsiți de instrucție în domeniu.

Jurnalist, prezentator, producător TV, traducător, Marius Constantinescu s-a făcut cunoscut prin emisiunile sale de la televiziunea publică („Profil. Poveste. Personaj“, „V... de la vizual“, „Marile picturi ale lumii“). A realizat interviuri cu personalități precum Luciano Pavarotti, Salman Rushdie, Andrei Şerban, Virginia Zeani, Antonio Pappano, Amos Oz, Hélène Grimaud, Radu Paraschivescu, Bertrand Duchaufour, Eric-Emmanuel Schmitt, Ion Marin, Alex. Leo Şerban, Jordi Savall, Anne-Sophie Mutter. Din 2005, a fost legat de fiecare ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, realizând interviurile (unele dintre ele, exclusivităţi naţionale) cu cei mai importanţi artişti invitaţi. A publicat câteva cărți (între care și Cortez, un alt fel de biografie a mezzo-sopranei Viorica Cortez) și semnează editoriale de art & lifestyle.

Proiect al Inițiativei CALDERON, unul dintre cele mai puternice grupuri de acțiune culturală din București, evenimentul „Bach, Mozart, Beethoven. O introducere în muzica clasică“ beneficiază de o descriere completă pe pagina de Internet a organizației la adresa : www.calderon.at/bach-mozart-beethoven/ .

Modalitatea de înscriere e simplă: cei interesați de curs trebuie să trimită un mesaj cu textul "Vreau să particip" la adresa info@calderon.at. Vor primi, apoi, toate detaliile necesare (calendar, taxă de participare, modalitate de plată etc.).