Vineri 22 aprilie 2016 la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia a avut loc finala Concursului „Drumul spre celebritate” ediția a VII-a, in urma careia au fost desemnati laureatii.

Drumul spre celebritate - finalistiFoto: Asociatia Pro Valores

După 6 etape, care au desemnat, prin voturile a peste 600 de elevi şi profesionişti, 6 finalişti din aproape 50 de tineri muzicieni din Irlanda, Republica Moldova şi din toate regiunile şi centrele muzicale importante ale ţării, un juriu alcătuit din: Sorina Goia – Redactor șef Radio România Cultural, Betrice Todireanu – director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Prof dr. Mircea Penescu - concert maestru al Orchestrei Medicilor “dr. Ermil Nichifor” şi dl. Sebastian Gheorghiu – director Excesmusic, a hotărât ierarhia finală.

Premiul I a fost căştigat de violoncelistul Constantin Borodin din Republica Moldova, student al Universității Naționale de Muzică din București, premiul al II lea a fost obţinut de Cvartetul cu pian al Universității de Arte “George Enescu” din Iași, alcătuit din: violonista Ana Maria Fotache, violista Loredana Apetrei, violoncelistul Florin Burlacu și pianistul Dragoș Cantea, iar pe cea de-a treia poziţie s-a clasat marimbafonistul Marius Helciu, student al Universității de Arte “George Enescu” din Iași. De asemenea Cvartetul cu pian din Iași a mai obținut o bursă la Academia “ICon Arts”, care se va desfășura la Roma în luna august a acestui an, iar violoncelista irlandeză Melanie Higgins a obținut Premiul special “Pro Valores”.

Primii trei clasaţi vor susţine concerte și recitaluri în săli importante din România, vor avea şansa de a face înregistrări speciale în studiourile Radio România și împart și premii în valoare totală de 1000 de euro.

Câștigătorul concursului, violoncelistul Constantin Borodin s-a născut în 1994 la Chişinău, oraş în care a absolvit Liceul Ciprian Porumbescu. În prezent este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde-l are maestru pe Marin Cazacu. A obţinut premii la concursuri desfășurate la Bucureşti, Chişinău, Piatra Neamţ şi Tulcea.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porțile Bucureștiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.