Seria evenimentelor artistic-educative sub egida „Clubului de jazz si blues ICR" continua miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 19.00, cu un concert de blues acustic sustinut de formatia The Storytellers-The Real Acoustic Harmonica & Guitar Blues Experience.

CLUBUL DE JAZZ, 20 aprilieFoto: ICR

Din formatie fac parte FLORIN GIUGLEA, unul dintre cei mai talentati chitaristi din Romania in acest moment, si MARCIAN PETRESCU, singurul muzician roman de blues care a reusit performanta de a avea ca invitati pe albumele sale solo pe doi dintre cei mai importanti muzicutisti de blues ai momentului, ambii laureati cu Premiul GRAMMY, i-am numit aici pe SUGAR BLUE si pe CHARLIE MUSSELWHITE.

Colaborarea acestor doi artisti a inceput in 2006 cand au sustinut, sub titulatura ELECTRIC STORYTELLERS, un recital experimental in cadrul Festivalului de Blues de la Buzau - BLUZAU 2006, recital primit cu mare entuziasm de catre public. In urma acestui succes si a incurajarilor primite, cei doi au decis sa porneasca prin tara, concertand in peste 30 de orase. In august 2007, au decis sa inregistreze sub titulatura TRENUL DE NOAPTE(numele formatiei infiintata de Marcian Petrescu in anul 2000) un prim album, intitulat DEPENDENT DE BLUES, pentru casa de discuri SOFT Records.

Concertul va fi precedat de o conferinta sustinuta de Mike Godoroja cu tema “Harmonica Blues”, cu exemplificari audio si video.

Ca de fiecare data la Clubul de jazz si blues ICR, intrarea este libera.