Trupa DeKO sustine un SPECIAL de stand up comedy luni, 17 decembrie, de la ora 21.00 la teatrul Metropolis, informeaza institutia.

„Aptitudinile atribuite comicului care practica stand-up sunt diverse; adesea este necesar ca el sa-si asume rolurile de scriitor, publicist, performer, promotor, producator si masinist. Multi comici care practica stand-up lucreaza ani de zile ca sa obtina 45 de minute de material si de obicei îsi interpreteaza numarul în mod repetitiv, perfectionandu-l încetul cu încetul. Actorul si comicul Will Ferrel a afirmat ca stand-up comedy este un gen dificil, singuratic si rautacios.”

Costel Bojog, Viorel Dragu (Vio) si Claudiu Teoharie (Teo), trupa DeKO de stand up comedy infiintata de Dan Chisu la Cafe Deko, in Bucuresti, in 2003, nu-si hranesc textele doar din cuvintele de post ale DEX-ului, ci si cu expresii importate, uneori angro, direct din cartier. „Vorbim direct, asa vrem sa facem treaba asta, ne asumam si riscurile, si lucrurile bune. Facem stand up pentru oamenii deschisi la minte care stiu sa vada gluma dincolo de o vulgaritate“, teoretizeaza Teo.

Din sex, iarba, istorie nationala, mituri romanesti, intamplari de fiecare zi, meciuri de fotbal sau intimplarile din familie isi scot cei trei poantele. „Eu n-am cum sa vorbesc la 25 de ani despre cum e sa ai 40 de ani si sa ai o soacra. Nu pot sa vorbesc despre cit de aiurea e in luna de miere si cum te bate soacra la cap. Pe astea le stim, le facem, despre asta vorbim“, arata Teo ce cale urmeaza.

Un SPECIAL este un eveniment singular, ce se intampla periodic, atunci cand comediantii de stand up considera ca au un material unitar, bine structurat. In State SPECIALUL de stand up reprezinta o traditie si aduna foarte multa lume, organizandu-se in sali de spectacol foarte mari.