Joi, 21 aprilie, de la ora 19.00, la sediul Institutul Cultural Român de la Viena are loc un recital de muzică clasică în interpretarea pianistei Alexandra Prodaniuc. Programul serii cuprinde compoziţii de Franz Schubert, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven şi Maurice Ravel.

Recital Alexandra Prodaniuc la ICR VienaFoto: Afis

Alexandra Prodadiuc a urmat cursurile liceului de artă „Aurel Popp“ din Satu Mare între anii 1999 – 2007, la clasa prof. Annamaria Manfredi, perioadă în care a participat la numeroase concursuri de pian dintre care amintim Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală „Lira de aur“ (Suceava, 2005) unde a dobândit Premiul I. Alexandra Prodaniuc este în prezent studentă a Univeristăţii Private de Muzică şi Artă din Viena (MUK) la clasa prof. Doris Adam.

În anul 2004 pianista a susţinut un concert pentru pian şi orchestră de Joseph Haydn în colaborare cu Filarmonica „Dinu Lipatti“ din Satu Mare. Au urmat alte colaborări în 2006 (concert pentru pian şi orchestră KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart), 2008 (concert pentru pian şi orchestră Op.19 de Ludwig van Beethoven), 2010 (concert pentru pian şi orchestră Op.25 de Felix Mendelssohn Bartholdy), 2014 (concert pentru pian şi orchestră de Sergej Rachmaninoff) şi 2015 (concert pentru pian şi orchestră K 491 de Wolfgang Amadeus Mozart).

Semi-finalistă a Competiţiei pentru Tineri Pianişti din Ettlingen (Germania, 2010), pianista a câştigat competiţia regională „Prima la Musica“ din Salzburg (Austria, 2011) şi a obţinut Premiul III la Concursul Internaţional pentru Pian „Béla Bártok“ din Viena (Austria, 2013). A susţinut recitaluri în Musikverein Viena, Steinway House Austria, Primăria din Viena şi Pygmalion Theater din Viena şi a participat la master classes conduse de Daniel Barenboim, Paul Badura-Skoda, Jura Margulis, Mauricio Vallina şi Heinz Medjimorec.