Recital al pianistei Alexandra Prodaniuc la ICR Viena

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 15 aprilie 2016, 10:18 Actualitate | Cultură

Recital Alexandra Prodaniuc la ICR Viena
Foto: Afis
Joi, 21 aprilie, de la ora 19.00, la sediul Institutul Cultural Român de la Viena are loc un recital de muzică clasică în interpretarea pianistei Alexandra Prodaniuc. Programul serii cuprinde compoziţii de Franz Schubert, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven şi Maurice Ravel.

Alexandra Prodadiuc a urmat cursurile liceului de artă „Aurel Popp“ din Satu Mare între anii 1999 – 2007, la clasa prof. Annamaria Manfredi, perioadă în care a participat la numeroase concursuri de pian dintre care amintim Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală „Lira de aur“ (Suceava, 2005) unde a dobândit Premiul I. Alexandra Prodaniuc este în prezent studentă a Univeristăţii Private de Muzică şi Artă din Viena (MUK) la clasa prof. Doris Adam.

În anul 2004 pianista a susţinut un concert pentru pian şi orchestră de Joseph Haydn în colaborare cu Filarmonica „Dinu Lipatti“ din Satu Mare. Au urmat alte colaborări în 2006 (concert pentru pian şi orchestră KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart), 2008 (concert pentru pian şi orchestră Op.19 de Ludwig van Beethoven), 2010 (concert pentru pian şi orchestră Op.25 de Felix Mendelssohn Bartholdy), 2014 (concert pentru pian şi orchestră de Sergej Rachmaninoff) şi 2015 (concert pentru pian şi orchestră K 491 de Wolfgang Amadeus Mozart).

Semi-finalistă a Competiţiei pentru Tineri Pianişti din Ettlingen (Germania, 2010), pianista a câştigat competiţia regională „Prima la Musica“ din Salzburg (Austria, 2011) şi a obţinut Premiul III la Concursul Internaţional pentru Pian „Béla Bártok“ din Viena (Austria, 2013). A susţinut recitaluri în Musikverein Viena, Steinway House Austria, Primăria din Viena şi Pygmalion Theater din Viena şi a participat la master classes conduse de Daniel Barenboim, Paul Badura-Skoda, Jura Margulis, Mauricio Vallina şi Heinz Medjimorec.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
186 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri