Tineri pianisti romani in concursul international "Merci, Maestro!"

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 13 aprilie 2016, 15:16 Actualitate | Cultură

Zece tineri pianiști români, cu vârste între 9 și 19 ani, vor participa la prima ediție a concursului internațional de pian "Merci, Maestro !"care va avea loc la Bruxelles, în perioada 16 -17 aprilie ac.

Dinică Andreea (Colegiul național de arte Dinu Lipatti, București),  Stoian Alexandru-Dragoș (Colegiul național de arte Dinu Lipatti), Tatu Caravan Gabriela (Tchaikovsky Music School Bruxelles), Voion Ana Karina (Colegiul național de arte Octav Băncilă), Călin Corneliu Calfa (Musikgymnasium, Viena), Crăița Andreea-Timeea (Colegiul național de arte Dinu Lipatti, București), Paraschiv Olivia (Academia de arte a orașului Bruxelles), Roșca Andra (George Enescu School Budapesta), Simioniuc Maria (Liceul  de arte Aurel Popp, Satu Mare) și Amaliții Roberta vor concura alături de 127 de participanți din 36 de țări, din întreaga lume.

Tinerii muzicieni de azi, viitorii pianiști consacrați de mâine, visează la o carieră muzicală internațională, iar participarea la concursul "Merci, Maestro !" le oferă această șansă și posibilitatea de a se cunoaște si de a crea o rețea a muzicienilor.

„Pentru prima ediție a concursului internațional dedicat tinerilor pianiști, avem onoarea să primim 127 de participanți din 36 de țări din întreaga lume, printre care România. Țin să mulțumesc în mod particular tinerilor  muzicieni români și le urez ca participarea la concursul nostru să-i încurajeze să-și continue cariera în domeniul muzical și că aceasta experiență unică să le ofere mijloacele necesare pentru a aspira la o carieră internațională”, a declarat dna Natalia Chepurenko, fondatoarea și directoarea artistică a concursului.

Scena muzicală belgiană, locația prestigiosului concurs muzical Regina Elisabeta, este o referință în Europa. ICR Bruxelles susține și încurajează parteneriatele în domeniul muzical, precum și prezența pianiștilor români la concursurile de gen.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

178 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version