Zece tineri pianiști români, cu vârste între 9 și 19 ani, vor participa la prima ediție a concursului internațional de pian "Merci, Maestro !"care va avea loc la Bruxelles, în perioada 16 -17 aprilie ac.

Dinică Andreea (Colegiul național de arte Dinu Lipatti, București), Stoian Alexandru-Dragoș (Colegiul național de arte Dinu Lipatti), Tatu Caravan Gabriela (Tchaikovsky Music School Bruxelles), Voion Ana Karina (Colegiul național de arte Octav Băncilă), Călin Corneliu Calfa (Musikgymnasium, Viena), Crăița Andreea-Timeea (Colegiul național de arte Dinu Lipatti, București), Paraschiv Olivia (Academia de arte a orașului Bruxelles), Roșca Andra (George Enescu School Budapesta), Simioniuc Maria (Liceul de arte Aurel Popp, Satu Mare) și Amaliții Roberta vor concura alături de 127 de participanți din 36 de țări, din întreaga lume.

Tinerii muzicieni de azi, viitorii pianiști consacrați de mâine, visează la o carieră muzicală internațională, iar participarea la concursul "Merci, Maestro !" le oferă această șansă și posibilitatea de a se cunoaște si de a crea o rețea a muzicienilor.

„Pentru prima ediție a concursului internațional dedicat tinerilor pianiști, avem onoarea să primim 127 de participanți din 36 de țări din întreaga lume, printre care România. Țin să mulțumesc în mod particular tinerilor muzicieni români și le urez ca participarea la concursul nostru să-i încurajeze să-și continue cariera în domeniul muzical și că aceasta experiență unică să le ofere mijloacele necesare pentru a aspira la o carieră internațională”, a declarat dna Natalia Chepurenko, fondatoarea și directoarea artistică a concursului.

Scena muzicală belgiană, locația prestigiosului concurs muzical Regina Elisabeta, este o referință în Europa. ICR Bruxelles susține și încurajează parteneriatele în domeniul muzical, precum și prezența pianiștilor români la concursurile de gen.