Actorul Tim Robbins, distins cu Oscar si Globul de Aur, va fi prezent pentru prima data in Romania, pe 16 iunie, la Sibiu, in calitate de regizor al spectacolului 'Visul unei nopti de vara', in cadrul Festivalului International de Teatru, a declarat luni, pentru Agerpres, Constantin Chiriac, directorul festivalului.

Celebrul actor va merge apoi la Bucuresti, cu compania din Los Angeles 'The Actors' Gang', al carei fondator si director artistic este.

Negocierile pentru aducerea in Romania a lui Tim Robbins au durat cinci ani, potrivit lui Constantin Chiriac.

'Se munceste de vreo cinci ani ca sa-l aducem. E important ca reusim, e un cadou tarii. Pe langa Sibiu, va juca si la Bucuresti. Am vorbit cu structuri din Bucuresti, impreuna cu Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti si cu Teatrul de Comedie, reusim sa-l ducem si in Bucuresti. Nu a mai fost in Romania. El este laureatul premiului Oscar si de doua ori Globul de Aur', a precizat Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de Sibiu (FITS).

Potrivit lui Constantin Chiriac, compania 'The Actors' Gang' va prezenta in 16 si 17 iunie, la Filarmonica de Stat din Sibiu, spectacolul 'Visul unei nopti de vara', in regia lui Tim Robbins. Deja biletele au fost puse in vanzare, preturile fiind de 10, respectiv 40 de lei, in functie de locul in sala.

Tim Robbins va sustine si o conferinta speciala in cadrul FITS. Celebrul actor va primi o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 18 iunie.

Cunoscut publicului roman mai ales pentru rolul din filmul 'Inchisoarea ingerilor', Tim Robbins a fost laureat o data cu premiul Oscar si de doua ori cu Globul de Aur. Festivalul International de Teatru de la Sibiu este unul din cele mai importante trei festivaluri ale artelor spectacolului din lume.